Părintele Iustin Pârvu de la Petru Vodă are sănătatea şubredă. Obştea mănăstirii le cere credincioşilor să se roage pentru duhovnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părintele Iustin trece prin momente grele în Săptămâna Patimilor, foto: Adevărul
Părintele Iustin trece prin momente grele în Săptămâna Patimilor, foto: Adevărul

În vârstă de 94 de ani, monahul se simte slăbit după o perioadă grea de post şi rugăciune. În ultimii trei ani, părintele Iustin Pârvu a mai trecut prin două încercări care i-au pus viaţa în pericol.

Starea de sănătate a părintelui Iustin Pârvu e de natură să-i îngrijoreze pe reprezentanţii Mănăstirii Petru Vodă din Neamţ. În Săptămâna Patimilor aceştia le cer credincioşilor creştin-ortodocşi să se roage pentru sănătatea stareţului.

„În ultima săptămână starea de sănătate a părintelui nostru stareţ Iustin, care a slujit cu multă osârdie pe credincioşi în fiecare zi a Marelui Post, s-a şubrezit, se pare în urma unei mai vechi afecţiuni căpătate în temniţa suferită pentru dreapta credinţă şi iubirea de neam“, se arată într-un comunicat al Mănăstirii Petru Vodă.

Obştea mănăstirii din comuna Poiana Teiului poartă de grijă părintelui Iustin care „primeşte o deosebit de atentă şi de profesionistă asistenţă medicală“, după cum se mai arată în comunicatul oficial al lăcaşului monahal.

„Cea mai de preţ purtare de grijă şi tămăduire este însă harul pe care Dumnezeu îl trimite totdeauna pentru cei ce, unindu-se întru Numele Lui, îl cer pentru aproapele lor“, mai spun monahii de la Petru Vodă.

Cumpene depăşite

Părintele Iustin a trecut printr-o mare cumpănă şi în urmă cu trei ani, când a stat internat câteva săptămâni la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj pentru o serie de afecţiuni respiratorii.
 
Şi anul trecut, la vârsta de 93 de ani, stareţul mănăstirii Petru Vodă a avut parte de probleme medicale grave după ce şi-a fracturat şoldul şi a suportat o intervenţie chirurgicală complicată. El ţinuse să fie prezent la Constanţa la sfinţirea unei biserici ce urma să fie ridicată în memoria martirilor comunismului la Canalul Dunăre-Marea Neagră. Părintele Iustin a trecut cu bine şi de operaţie spre mirarea medicilor care erau îngrijoraţi din cauza vârstei înaintate a acestuia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite