O tânără speranță a muzicii populare din ținutul Neamțului își lansează primul album

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Chirileasa își lansează primul album
Sergiu Chirileasa își lansează primul album

La doar 14 ani împliniți luna trecută, Sergiu Chirileasa este deja un nume consacrat între interpreții de muzică populară din județ. Evenimentul are loc sâmbătă, de la ora 10.00, la sala „Calistrat Hogaș" a Consiliului Județean.  

„Nu cataţi că-s tinerel" este motto-ul sub care Sergiu Chirileasa este pregătit să lanseze către iubitorii folclorului românesc primul său album pentru care a lucrat în ultimii doi ani. Albumul conţine 14 piese, toate culese din judeţul Neamț.

„Am lucrat cu una dintre cele mai mari orchestre din ţară, <<Rapsozii Botoşanilor>>, condusă de maestrul Ioan Cobâlă. Pentru imprimare am colaborat cu doamna Mariana Honceru şi cu doamna Alina Călinescu, profesor al Şcoli Populare de Artă Botoşani", a spus Sergiu Chirileasa.

Citește și: Sergiu Chirileasa cântă populară de la şase ani

Elev al Liceului de Artă „Victor Brauner" din Piatra Neamt, la clasa a VIII-a, pian, Sergiu a început să cânte muzică populară încă de la gradiniţă. Beneficiind de îndrumarea cadrelor didactice şi a profesioniştilor din domeniu, tânărul interpret a participat la peste şaizeci de concursuri muzicale, unde a obţinut diferite premii.

De şlefuirea talentului lui Sergiu Chirileasa responsabilă a fost Dedilia Popovici, cea care răspunde de destinele ansamblului profesionist „Floricică de la munte".

Un rol important în desăvârşirea artistică a micului interpret nemţean l-a avut şi Maria Şalaru, profesoară la Şcoala Populară de Artă din Bacău.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro să afli cele mai importante ştiri din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite