Neamţ: Tânără salvată din apele râului Moldova, unde a mers la scăldat / Fratele ei, care a sărit după ea, este căutat de pompieri cu o barcă - FOTO, VIDEO

0
0
inecatneamt

O tânără de 17 ani a fost salvată, sâmbătă după-amiază, după ce a alunecat în apele râului Moldova, în judeţul Neamţ, unde se afla la scăldat. Ea a fost scoasă din apă de oamenii aflaţi în zonă, până la sosirea echipajelor de intervenţie, şi a fost resuscitată. Fratele ei, care a sărit după ea în apă, este căutat de pompieri cu o barcă.

UPDATE 18.20 Potrivit ISU Neamţ, trei persoane au suferit atacuri de panică, fiind transportate la CPU Roman. O femeie în vârstă de 40 de ani şi o fată de 16 ani au fost transportate de echipajul SMURD, iar un băiat în vârstă de 13 ani a fost transportat de un echipaj de la SAJ.

La locul producerii evenimentului a ajuns şi un scafandru de la ISU Neamţ.

***

Pompierii au fost solicitaţi, sâmbătă după-amiază, printr-un apel la 112, să intervină pentru căutarea a două persoane în râul Moldova, în comuna Horia.

Acolo s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Roman cu o autospecială complexă pentru intervenţie, o barcă şi două ambulanţe SMURD (TIM şi EPA).

O tânără a fost scoasă din apă de cetăţeni până la sosirea forţelor de intervenţie, iar echipajele SMURD au făcut manevre de resuscitare. Tânăra a răspuns manevrelor şi a fost preluată de echipajul SMURD TIM şi transportată la CPU Roman, a arătat ISU Neamţ.

Cealaltă persoană este căutată, cu o barcă.

Potrivit Poliţiei Neamţ, este vorba despre doi fraţi de 17, respectiv 18 ani, din Horia, care ar fi mers la scăldat.

"La un moment data minora de 17 ani ar fi alunecat în apă, iar fratele ei ar fi sărit după aceasta. Din fericire minora de a răspuns manevrelor de resuscitare, efectuate de echipajul medical deplasat la faţa locului, fiind transportată la spital. Echipele continuă căutările celei de a doua persoane", a transmis IPJ Neamţ.

Mai multe - Piatra Neamţ

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite