Neamţ: Spărgătorul de case de vacanţă care a terorizat comuna Tarcău a fost prins în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bunurile furate de pe Valea Tarcăului au fost găsite la Neguleşti
Bunurile furate de pe Valea Tarcăului au fost găsite la Neguleşti

Mihai-Alin Aruxandei a fost predat poliţiştilor din Neamţ pe Aeroportul „Henri Coandă“.

Mihai-Alin Aruxandei (31 de ani), din comuna Piatra Şoimului, a fost prins în Franţa, după aproape doi ani de căutări. „La data de 31 mai 2011, a fost adus din Franţa şi preluat de pe Aeroportul «Henri Coandă», de o escortă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, Mihai A. (31 de ani) din comuna Piatra Şoimului, judeţul Neamţ, care era dat în urmărire internaţională şi poseda mandat european de arestare deoarece pe numele său Judecătoria Bicaz a emis un mandat de arestare preventivă, fiind suspectat că în perioada iulie-august 2009, împreună cu o altă persoană, prin efracţie, a pătruns în 11 case de vacanţă din comuna Tarcău. Tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere si Arestare Preventivă Neamţ“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citeşte şi:
Neamţ: Bunuri furate din Tarcău, găsite din întâmplare la Neguleşti

Neamţ: Comuna Tarcău, la cheremul hoţilor

Printre casele de vacanţă sparte de hoţi s-a aflat şi aceea a primarului de Roman, Dan Laurenţiu Leoreanu, căruia i-au făcut o pagubă de circa 10.000 de lei.

Poliţiştii, dar nu cei din comuna Tarcău, au ajuns din întâmplare la hoţii de pe Valea Tarcăului. Aproape toate bunurile furate din casele de vacanţă au fost găsite în casa din Neguleşti a tatălui lui Mihai-Alin Arunxandei, în cadrul cercetări incendierii unui autoturism. Împreună cu Aruxandei este cercetat şi consăteanul acestuia Constantin Lupu (20 ani). Mihai-Alin Arunxandei urmează să împlinească 32 de ani luna aceasta, pe 11 iunie, şi riscă să primească o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de furt calificat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite