Neamţ: Concertele iau locul Festivalului Medieval la Cetatea Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Medieval ar putea rămâne doar o amintire la Cetatea Neamţ
Festivalul Medieval ar putea rămâne doar o amintire la Cetatea Neamţ

Între zidurile cetăţii lui Ştefan vor răsuna acorduri de muzică clasică

Festivalul Medieval de la Cetatea Neamţului nu va mai avea amploarea ediţiei inaugurale de anul trecut. Cavalerii şi domniţele care au refăcut pentru câteva zile atmosfera istorică vor fi înlocuiţi în acest an cu solişti şi interpreţi de muzică clasică.

Conducerea judeţului consideră că organizarea unui Festival de artă medievală ar necesita fonduri prea mari, care nu sunt justificate în acest an. La începutul lui iulie 2009, evenimentul a fost organizat într-un ansamblu de manifestări ocazionat de redeschiderea Cetăţii Neamţului, obiectiv care a fost reabilitat printr-un proiect european.

În locul festivalului medieval, autorităţile judeţene vor să reia o tradiţie care se practica în perioada anilor '70 la Festivalul „Vacanţe Muzicale". Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ  intenţionează ca una din serile festivalului să se desfăşoare la cetatea în care a domnit şi Ştefan cel Mare.

Îmi doresc ca din acest an să avem parte de o seară mai specială în cadrul Festivalului «Vacanţe Muzicale». Vom vedea şi vom stabili care dintre concertele mai importante se va susţine sub zidurile cetăţii sau în incinta acesteia", a spus Vasile Pruteanu.

Până în anul 1980, la Cetatea Neamţului, în timpul Vacanţelor Muzicale se organiza o seară specială. În decursul a nouă ani, la Cetate au evoluat Mariana Nicolesco alături de orchestrele reunite ale Conservatorului şi Filarmonicii ieşene.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite