Judeţul unde s-au obţinut peste 300 de note de 10 la BAC, dar e o singură medie maximă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O singură medie de 10 a fost obţinută la BAC într-un judeţ, deşi note maxime la probele examenului au fost peste 300

Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2021, se apropie de final, astăzi fiind afişate rezultatele preliminarii, înainte de contestaţii. În judeţul Neamţ, absolvenţii au obţinut rezultate satisfăcătoare, dacă avem în vedere cum s-au desfăşurat cursurile în ultimul an şcolar, mai mult în sistem online.

Liceenii nemţeni au primit peste trei sute de note de 10 la probele concursului naţional, dar a fost doar o singură medie maximă. reuşita îi aperţine unui candidat de la Colegiul Naţional Roman Vodă, unul cotat ca printre cele mai bune din judeţul Neamţ, care a reuşit să se descurce fără greşeală la obiectele alese

Preşedinta  Comisiei de Bacalaureat din judeţul Neamţ, inspector şcolar general adjunct, Dana Păiuş, a detaliat despre rezultatele obţinute: „Din cei 3.220 de absolvenţi de liceu, care s-au prezentat la examen, au obţinut medie de trecere, minim şase, fiind declaraţi admişi 2.286 dintre ei, 

Promovabilitatea în judeţul Neamţ este, înainte de corectarea contestaţiilor, de 70,95%, peste cea de la nivel naţional, care este de 67,8%“. Pe discipline de examen, 28 elevi au primit nota 10 la Limba şi literatura română, iar 81 au obţinut nota maximă la proba obligatorie a profilului, din care 21 la matematică  şi 60 la Istorie. Alţi 232 de candidaţi au obţinut notă maximă la proba la alegere a profilului şi specializării. 

Raportat la situaţia obţinută anul trecut, în 2021 nivelul de promovabilitate e mai ridicat, în 2020 acesta  fiind de 66,95%. Urmează a se vedea cum vor sta lucrurile după corectarea contestaţiilor, acestea fiind depuse tot astăzi, între ora 12.00 şi 18.00. La Bacalaureat 2021, în judeţul au fost doi elevi eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Unul este absolvent din această promoţie al Colegiului Naţional Roman Vodă şi celălalt dintr-o serie anterioară a Colegiului Tehnic Gheorghe Cartianu Piatra Neamţ.

 Conform calendarului notele finale vor fi afişate vineri, 9 iulie, pe site-ul  Ministerului Educaţiei. La nivel naţional, rata cumulată de promovare, înainte de contestaţii, este de 67,8% în creştere cu 5 procente faţă de sesiunea de anul trecut.  

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Când salvatorii de vieţi devin victime. Un şofer nu a dat prioritate unei ambulanţe, rezultând patru răniţi grav

Poveştile triste de viaţă ale unor copii transformaţi în jucării sexuale de adulţi perverşi

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite