Gelozie incendiară în Neamț. Bărbat arestat pentru că a dat foc casei fostei iubite

0
Publicat:

Prima persoană din Neamţ care a fost arestată în acest an este un bărbat, privarea de libertate având loc la Judecătoria Roman, pentru acuzaţii din sfera celor ce privesc violenţa în familie.

Agresorul a fost arestat preventiv FOTO Arhiva Adevărul
Agresorul a fost arestat preventiv FOTO Arhiva Adevărul

Arestarea a fost dispusă chiar pe 1 ianuarie 2024, infracţiunile având loc în ultimele zile ale anului trecut. Gelos fiind şi neputând accepta ideea că fosta concubină a decis să pună capăt relaţiei, nemţeanul a hotărât să o „pedepsească“. I-a transmis acest lucru și prin mesaje telefonice, anunţând-o că-i va da foc la casă.

Pe data de 30 decembrie, pe la ora 19.30, pompierii au fost anunţaţi despre producerea unui incendiu la o gospodărie din comuna Bahna, la locul solicitării constatându-se că flăcările cuprinseseră toate cele patru camere ale locuinţei, cu posibilitatea propagării la întreaga construcţie şi la anexele gospodăreşti.

Incendiul a fost de mare amploare, imobilul nemaiputând fi locuit. După ce cadrele ISU au stabilit că acţiunea intenţionată a fost cauza probabilă de producere, cazul a fost preluat de poliţişti, pentru identificarea autorului. Speţa nu a fost greu de rezolvat, deoarece chiar persoana bănuită a furnizat probe care-i atestau vinovăţia.

Ancheta a stabilit că un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Bahna, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, a pătruns în imobilul fostei sale concubine, provocând incendiul. Pe 29 şi 30 decembrie, acesta i-a trimis, prin mesaje, ameninţări femeii, anunţând-o despre intenţia sa. Poliţiştii au reuşit să-l identifice în prima zi a acestui an, tot atunci fiind reţinut.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului A.Ş., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, distrugere şi ameninţare, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu 01.01.2024 şi până la data de 30.01.2024, inclusiv. Pronunţată în şedinţa din Camera de consiliu azi, 01.01.2024, în prezenţa inculpatului asistat de apărătorul din oficiu“, a decis Judecătoria Roman.

În Neamţ, în primele 10 luni ale anului trecut au fost constatate circa 3.000 de cazuri de violenţă în familie, fiind dispuse măsuri de protecţie. Ele constau în obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime faţă de victimă, de reşedinţa sau locul de muncă, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, sau în orice alt mod, evacuarea agresorului din locuinţa familiei, etc.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite