Fraţii Mararu, interlopii din Neamţ acuzaţi că au pus la cale un asasinat, au găsit metoda să-i înduplece pe judecători să-i mai scape de arestul la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Mararu este în arest la domiciliu din luna februarie 2016 FOTO: Adevărul
Bogdan Mararu este în arest la domiciliu din luna februarie 2016 FOTO: Adevărul

Bogdan şi Răzvan Mararu, cei doi interlopi scoşi din arest de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti şi plasaţi în arest la domiciliu, au primit, pentru a doua lună consecutiv, permisiunea de a părăsi domiciliul în mod repetat cu scopul exclusiv de a vizita medicul stomatolog.

Fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, condamnaţi într-o primă fază în dosarul atentatului din Vitan la ani grei de închisoare, aşteaptă judecarea recursului din postura de arestaţi la domiciliu. 

Cei doi sunt în Piatra Neamţ de la începutul lunii februarie 2016, atunci când judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au constatat că au depăşit perioada maximă de arest preventiv şi au decis să schimbe măsura în arest la domiciliu.     

Pentru a doua lună consecutiv, Bogdan şi Răzvan Mararu au primit din partea magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti permisiunea de a părăsi domiciliul în anumite zile, şi după un anumit orar, ca să-şi rezolve problemele cu dantura.

Astfel, printr-o decizie luată la finele lunii aprilie, lui Bogdan Mararu i s-au acordat şapte şedinţe la stomatolog, a câte o oră fiecare, în zilele de 4, 9, 10, 13, 16, 18 şi 20 mai, precum şi o vizită la un centru de radiologie dentară pe data de 9 mai. 

Fratelui său, Răzvan, i s-a dat acordul pentru cinci astfel de vizite medicale şi una la unitatea de radiologie dentară.  

Aceeaşi instanţă i-a acordat lui Bogdan Mararu acceptul de a schimba domiciliul unde este consemnat în această perioadă.  

Pe parcursul lunii aprilie, cei doi au mai avut parte de câte cinci date stabilite pentru vizite la dentist şi câte o deplasare la centrul de radiologie. Şi atunci, programarea stabilită de instanţă a fost la zile diferite, cu o excepţie  - 25 aprilie 2016, zi în care atât Bogdan, cât şi Răzvan au avut permisiunea să facă o vizită la medicul stomatolog.  

Bogdan şi Răzvan Mararu au fost arestati pe 13 februarie 2013 şi acuzaţi că ar fi tocmit un ucigaş, pe Vitalie Proca, pentru a-l ucide pe rivalul Dumitru Mironescu. În aprilie 2015, cei doi au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti, la 15 ani (Bogdan), respectiv 12 ani (Răzvan) de închisoare. Hotărârea a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti şi nici până acum nu a fost pronunţată sentinţa definitivă. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite