FOTO Cabinet stomatologic ultramodern pentru copiii săraci. Tânărul inimos care a mobilizat peste 150 de voluntari

0
0
Ionuţ Ursu şi-a dedicat ultimul proiect copiilor sărmani FOTO: Facebook
Ionuţ Ursu şi-a dedicat ultimul proiect copiilor sărmani FOTO: Facebook

Visul unui voluntar de a pune la dispoziţia copiilor defavorizaţi un spaţiu medical modern s-a împlinit după un an de muncă intensă.

Ionuţ Ursu (30 de ani), preşedintele Asociaţiei Volunteer for Life, a reuşit să finalizeze un proiect special dedicat copiilor orfani, sau defavorizaţi, cuprinşi în sistemul de protecţie socială al statului din judeţul Neamţ. 

La un an de la primele demersuri făcute pentru visul său, Ionuţ a anunţat că visul i s-a împlinit: într-un spaţiu din clădirea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) „Alexandru Roşca“ din Piatra Neamţ, unde era un izolator cu o boxă de vestiare, a fost amenajat cabinetul medical Dental Life Social. 

  

„Motivaţia mea a fost să fac ceva pentru acest cămin în care am trăit şi am fost foarte bine crescut, dar era un lucru dureros că aceşti copii niciodată nu au avut parte de servicii moderne de sănătate în casa lor. Trebuiau să meargă la cabinete din oraş pentru a-şi trata problemele dentare. A trebuit însă ca guvernul să schimbe legea pentru a permite ONG-urilor să poată face astfel de investiţii în servicii sociale din domeniul medical“, a declarat Ionuţ Ursu, un tânăr care şi-a trăit copilăria şi adolescenţa în acest sistem. 

dental

Ionuţ a precizat că pentru a duce la bun sfârşit acest proiect, a avut alături peste 150 de voluntari şi a beneficiat de sprijin financiar de la Consiliul Judeţean Neamţ şi de la firme private.

„Valoarea întregului proiect este de circa 80.000 de euro, din care 30.000 de euro reprezintă contribuţia CJ Neamţ, iar diferenţa este din zona privată. După mai multe etape birocratice, în aprilie am obţinut finanţarea proiectului. Primele lucrări au început în luna mai, dar cel mai mult s-a lucrat în perioada de vară“, a mai adăugat Ionuţ Ursu.   

Cabinetul va avea servicii complet integrate pentru 400 de copii cazaţi în centrele din Piatra Neamţ şi din judeţul Neamţ.

ursu

„Serviciile oferite sunt destinate copiilor cu dizabilităţi şi tuturor copiilor din sistemul de protecţie socială şi a celor care nu au bani. Trei medici vor lucra la acest cabinet, în baza unor contracte de voluntariat, medici acreditaţi, cu taxele plătite, asiguraţi, cu certificate de malpraxis. Eu le-aş spune chiar medici eroi - Andra Şerban, Hârţan Marius şi Elena Măstăcăneanu. Vor lucra 6 ore pe zi, patru zile pe săptămână, de luni până joi, vineri fiind zi de curăţenie generală şi dezinfecţie. De asemenea, în acest proiect vor veni foarte mulţi medici din ţări aparţinând Uniunii Europene să facă voluntariat“, a mai precizat Ionuţ Ursu. 

Cabinetul va fi inaugurat pe 5 noiembrie, în cadrul unui eveniment din care nu vor lipsi voluntarii, reprezentanţii instituţiilor şi ai firmelor care au contribuit la acest proiect.   

„Vreau să mulţumesc pentru sprijin societăţilor Dinamic ’92, domnului Viorel Tofan, Rifil - Luigi Bodo, Temad - Florin Madar, Heidelberg Cement, Clinica Stomestet, Izotec, Augsburg, PT&Vest Construct, Clinica Crisdent, Hotel Central Plaza, Unicredit Ţiriac, Robmet şi Velpa Studio“, a menţionat Ionuţ Ursu. 

dental
Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri