Fetiţă de 4 ani, răpită din faţa casei şi supusă la perversiuni sexuale de unchiul ei. Cum s-a aflat despre caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel care a comis revoltătoarea faptă este văr primar cu tatăl copilei abuzate şi a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Se vehiculează şi ideea că la mijloc ar putea fi o răzbunare.

O infracţiune de o gravitate extremă s-a petrecut în judeţul Neamţ, într-o comună din zona municipiului Roman, cazul şocând prin modul cum cum a acţionat autorul, un individ de 35 de ani, în timpul comitererii agresiunii sexuale, dar mai ales împotriva cui a fost săvârşită: o fetiţă de 4 ani. 

Mai mult, cei doi sunt rude, copila fiind fiica vărului făptaşului şi ar fi indicii că adulţii nu se prea înţelegeau. S-a vehiculat că la mijloc ar putea fi vorba despre o răzbunare, iar dacă aşa stau lucrurile, un astfel de comportament poate fi pus mai degrabă pe seama unei persoane cu probleme psihice, posibil pedofil. 

Neverosimilul caz s-a petrecut pe data de 4 septembrie, atunci când unchiul, Tiberiu Ungurianu, a convins-o pe fetiţa care se juca în faţa casei - practic nici nu i-a fost prea greu având în vedere vârsta - să-l urmeze, ducând-o într-un loc ferit privirilor trecătorilor, pe un teren viran, unde erau aruncate tot felul de deşeuri. 

Profitând de neputinţa victimei de a se apăra, a dezbrăcat-o, punând în practică ce-i trecea prin mintea bolnavă.  Au fost acte de natură sexuală explicită, sărutând copila peste tot, mai ales în zona intimă. 

Făptaşul este cunoscut în comunitate ca fiind o persoană violentă după ce consumă băuturi alcoolice, beat fiind şi atunci când a comis agresiunea sexuală. După ceva timp fetiţa a fost lăsată să plece, a ajuns acasă, iar mama şi-a dat seama că ceva se petrecuse, fiica având un comportament schimbat. I-a povestit mamei ce i-a făcut unchiul, au fost sesizate organele de urmărire penală, iar în urma anchetei demarate perversul a fost prins şi reţinut pe o perioadă de 24 de ore. 

„Pe 4 septembrie 2020, în jurul orei 18.00, o persoană de sex masculin, în vârstă de 35 de ani a luat o fetiţă în vârstă de 4 ani din apropierea locuinţei. A condus-o în zona unei gropi de gunoi şi profitînd de imposibilitatea victimei de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa a dezbrăcat-o de haine, inclusiv de lenjeria intimă şi a exercitat asupra minorei acte de natură sexuală“, a precizat, pentru Monitorul de Neamţ, procurorul Maria Cucoş.

Riscă între 3 şi 10 ani de detenţie

Copila a fost examinată medico-legal, constatîndu-se că nu fusese deflorată. Astfel, a fost infirmată ipoteza unui viol, dar de certitudine este comiterea unei agresiuni sexuale. În astfel de speţe, mărturia victimei poate avea valoare de probă, deoarece descrierea faptelor nu poate fi pusă pe seama unei închipuiri la o asemenea vârstă, ci pe seama unei „experienţe“ directe. 

„Admite propunerea de arestare formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 2861/P/2020 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 din noul Cod de procedură penală şi art. 225 dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului Ungurianu Tiberiu, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de agresiune sexuală, prevăzută de art. 219 alin. 1 şi alin. 2 lit. c din noul Cod penal“, conform încheierii de şedinţă a Judecătoriei Roman. 

La pronunţare, inculpatul nu a uzat de calea de atac, deşi avea posibilitatea să conteste detenţia. Acest lucru poate constitui o recunoaştere a vinovăţiei, dar nu are valoare de probă în procesul ce va urma. Psihologii susţin că o asemenea agresiune este de natură de a lăsa traume atât victimei, cât şi familiei. 

„Atât fetiţa, cât şi părinţii vor avea nevoie de suport din partea unui psihoterapeut, poate ani în şir, pentru a se urmări evoluţia în timp a comportamentului, mai ales al copilei. Pe de altă parte, există şi riscul ca minora victimă a unui asemenea abuz sexual şi a traumelor prin care a trecut în timpul examinării sale medico-legale să rămînă cu o aversiune faţă de bărbaţi, care îi va marca ulterior întregul comportament de adolescentă şi femeie“, susţine psihologul Monica Pellegrini. 

Tiberiu Ungurianu riscă o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 10 ani de detenţie. pentru infracţiunea prevăzută la articolul 219 Cod Penal - actul de natură sexuală cu o persoană, savârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apara sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de aceasta stare.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Dascăl de biserică, arestat pentru că a violat două fete minore. Copilele sunt chiar nepoatele bărbatului din Neamţ

Doi tineri din Neamţ, acuzaţi că au violat o adolescentă după ce i-au oferit de băut la discotecă

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite