Drama cutremurătoare a unor părinţi a căror fetiţă a murit la Istanbul după o viaţă petrecută prin spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Moisă s+a luptat pentru viaţa fiicei peste 3 ani. FOTO: asociatiasperantapentruromania.ro
Alina Moisă s+a luptat pentru viaţa fiicei peste 3 ani. FOTO: asociatiasperantapentruromania.ro

Andreea Prundu, în vârstă de 7 ani, suferea de o afecţiune cumplită, iar la un moment dat părea că a învins boala, însă, din păcate, copila a decedat la Istanbul. Acum, părinţii fac un apel umanitar pentru aducerea trupului neînsufleţit în ţară.

„Bun găsit, dragilor! Cred că va întrebaţi ce mai face Andreea? Ce mai face prinţesa sufletului nostru!? Mi-e greu, dar am să vă spun eu ce face, în timp ce voi toţi căutaţi activităţi în căsuţa voastră cu copilaşii voştri, pentru a vă proteja de coronavirus, Prinţesa cavaler caută arme sa distrugă nenorocitul de cancer. 

Mă întreabă: «oare mami o să  reuşesc? Mami simt că nu mai pot». Eu ce să-i spun? Îmi înghit lacrimile şi îi răspund că da, sigur că mai poţi. De fapt, putem pentru că nu eşti singură, suntem amândouă şi nici tu nici eu nu vom abandona lupta, ai înţeles? Noi una fără alta nu existăm, aşa că hai la luptă că nu avem timp de pierdut!! 

Seara vorbesc cu sufletul ei şi îl rog să reziste, îi trasmit câtă iubire am pentru ea şi sufletul ei, iar ea, ca şi cum m-ar auzi, mă strânge de mână si zâmbeşte prin somn. Andreea îl vrea pe tatăl ei ca să se simtă în siguranţă şi îl vrea pe Adi, pentru că o iubeşte şi o apără, vrea o gură de aer proaspăt căci nu mai suportă spitalul şi nici tratamentul! Toate astea sunt normale, dar nimic din toate astea nu pot să-i ofer. Ziua plângem amândouă, noaptea caut solutii pentru ziua de mâine“. 

Acestea erau cuvintele postate, pe Facebook, în aprilie 2020, de Alina Moisă, mama Andreei Prundu, o fetiţă din Borleşti, judeţul Neamţ, care suferea de cancer şi era internată pentru tratament într-un spital din Istanbul. 

Rânduri din care răzbăteau trăirile unei mame care numai ea ştia ce înseamnă să ai copilul bolnav de

cancer şi să înduri calvarul a peste trei ani de tratamente oncolologice efectuate fetiţei prin diverse spitale. 

Din păcate, Andreea, „Prinţesa cavaler“, după cum a fost denumită, a pierdut lupta cu boala, decesul

survenind marţi, 16 iunie, la unitatea sanitară din Turcia. Şi, ce-i mai dureros, părinţii aflaţi acolo nu dispun de resursele necesare pentru a-şi repatria copilul. 

„Am luptat mult să avem încă un înger pe pământ, însă acum mai avem unul în cer! «Prinţesa Cavaler», prinţesa inimilor noastre, a plecat la cer, ne-a trimis în dar soarele, să ştim că-i bine. Durerea este de nespus în cuvinte, doare al naibii de tare. Toţi voluntarii îngerilor suntem trişti (...), lacrimile ni s-au unit într-un tango trist, dedicat, ei, Andreei, îngerul nostru din cer“, a postat  Carmen Suciu, de la Asociaţia Născută Înger Piatra Neamţ, organizaţie care s-a implicat în strângerea de fonduri pentru tratament.

„Zbor lin înger şi iartă-ne că doar atât am putut face!“

Şi a mai fost lansat un apel către cei care pot contribui ca familia micuţei şi fetiţa decedată să ajungă acasă: 

„Şi-a dorit enorm să vină acasă, în camera ei, cea frumoasă, haideţi să-i împlinim ultima dorinţă. Costurile sunt mari, trebuie repatriată şi familia. Să ne ştergem lacrimile, să ne unim încă odată şi să aducem «Prinţesa Cavaler» acasă! Ne puteţi ajuta donând în conturile... Zbor lin, înger, şi iartă-ne că doar atât am putut face!“. 

Iată şi conturile de care se face vorbire în apelul umanitar - donaţii: Lei: RO81BRDE240SV14472682400 deschis la BRD Euro: RO73BRDE240SV14472842400 deschis la

BRD (Swift BRDEROBU). Pay-pal: stefaniabodea@icloud.com.

Andreea Prundu a fost diagnosticată la Iaşi cu neuroblastom grad IV, metastaze osoase şi a efectuat tratamente în perioada 2017 - 2018, urmând nenumărate cure de chimioterapie. Apoi, părinţii, graţie unor oameni inimoşi care i-au ajutat, au reuşit să ajungă cu fetiţa la Spitalul Memorial Istanbul. 

În 2018 şi 2019 a suferit mai multe intervenţii chirurgicale pentru înlăturarea tumorilor, urmând alte şi alte cure de chimioterapie şi transplanturi cu celule stem. În septembrie anul trecut rezultatele unor teste, remisie totala post transplant, dădeau speranţe că afecţiunea a fost înlăturată şi că Andreea se poate întoarce la o colpilărie normală, una pe care n-o cunoscuse. 

Apoi s-a îmbolnăvit de varicelă, iar vechea afecţiune a revenit. Din nou cure de chimioterapie la Spitalul Oncologic din Iaşi. Diagnosticul de „recidivă cu metastază la picioare, infiltraţii măduvă, ambele arii ale plămânilor şi cerebral“ suna groaznic pentru cei ce ştiu ce înseamnă. 

Iar pentru Andreea acesta se „traducea“ prin aceea că nu mai putea fi ajutată în România. Părinţii au

luat iarăşi legătura cu medicii de la spitalul din Istanbul, răspunsul fiind transfer urgent acolo pentru alte investigaţii: chimioterapie ICE şi transplant halogenic (de la fraţi)“. 

Şi a urmat alt zbucium pentru strângerea de fonduri necesare deplasării în Turcia, plata tratamentului şi speranţe. Din păcate, pe 16 iunie 2020, soarta a hotărât altceva pentru fetiţa de numai 7 ani.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite