Draga Olteanu Matei a împlinit 80 de ani. Renumita actriţă a fost sărbătorită în avans de actorii de la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Draga Olteanu Matei locuieşte în Piatra Neamţ din 2006 FOTO Adevărul
Draga Olteanu Matei locuieşte în Piatra Neamţ din 2006 FOTO Adevărul

Draga Olteanu Matei a împlinit joi, 24 octombrie, vârsta de 80 de ani. De opt ani, actriţa trăieşte la Piatra Neamţ, oraşul care a adoptat-o şi al cărei cetăţean de onoare a devenit în anul 2007.

Autorităţile judeţene şi actorii Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ au sărbătorit-o în avans pe Draga Olteanu Matei în cadrul unui eveniment festiv organizat marţi, 22 octombrie. 

Draga Olteanu Matei a fost întâmpinată la sediul Consiliului Judeţean Neamţ de actori cu ornamente florale, aceştia organizând un pod de flori pe sub care au primit-o pe sărbătorită.

Copleşită de emoţie, actriţa a primit urările de „Multi ani trăiască!“ însoţite de aplauze. Nu au lipsit florile, îmbrăţişările şi un tort de aproape un metru pătrat. 

„Aniversarea dumneavoastră este nu doar a dumneavoastră, ci a întregii ţări. Toată România vă felicită, pentru că pe toată România aţi bucurat cu zeci de roluri pe care le-aţi interpretat. Sunt foarte multe de spus, dar mă limitez să vă citez: «Să trăim într-o lume mai curată din toate punctele de vedere»“, a spus Culiţă Tărâţă, preşedintele CJ Neamţ.

Draga Olteanu Matei face parte din generaţia de aur a teatrului românesc. A absolvit IATC în anul 1956, iar de atunci şi-a dedicat întreaga viaţă actoriei. 

A jucat în 35 de filme, în opt piese de teatru, a scris doua scenarii pentru filme („Patima“ şi „Dumbrava minunată“). În toţi aceşti ani a adunat în palmares premii: ACIN (1975), premiul TVR şi Prime Time World Broadcast pentru cea mai iubită actriţă (2003), premiul UNITER pentru întreaga activitate (2004). 

Este decorată cu Steaua României în grad de cavaler şi societara de onoare a Teatrului Naţional Bucureşti.  

În octombrie 2011, artista a primit o stea pe Walk of Fame - Aleea Celebrităţilor din Bucureşti, în semn de preţuire şi recunoaştere pentru întreaga carieră. 

Draga Olteanu Matei este cetăţean de onoare al Capitalei şi al municipiului Piatra Neamţ, oraş în care trăieşte şi activează din 2006. În urbea de sub Pietricica, artista a înfiinţat Compania Draga Olteanu Matei şi Teatrul Vostru, unde coordonează activitatea trupei de actori neprofesionişti.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri