Directorul de spital care i-a provocat lui Raed Arafat o criză nervoasă în scandalul tânărului ars refuzat la Bucureşti: „A fost o greşeală de exprimare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Managerul SJU Neamţ spune că a sunat la cabinetul secretarului de stat Raed Arafat FOTO: colaj Adevărul
Managerul SJU Neamţ spune că a sunat la cabinetul secretarului de stat Raed Arafat FOTO: colaj Adevărul

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţe Neamţ a lămurit de unde s-a iscat revolta pe Facebook a ministrului secretar de stat Raed Arafat.

Doctorul Codruţ Munteanu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Neamţ a clarificat situaţia care l-a făcut pe ministrul secretar de stat Raed Arafat să răbufnească miercuri seară. Într-o postare pe contul său de Facebook, şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă afirma că nu a ştiut şi nici nu a fost întrebat de nimeni despre tânărul rănit în urma exploziei de la Piatra Neamţ. 

"Noi am sunat la cabinetul domnului ministru secretar de stat Raed Arafat, ni s-a spus că nu este în ţară şi ni s-a făcut legătura cu domnul directorul general Călin Alexandru. Probabil că undeva a plecat ori pe o greşeală de exprimare din partea noastră, ori a colegilor de la presă. Ni s-a spus să căutăm să-l stabilizăm, să-l ţinem cât se poate la noi, pentru că nu sunt locuri la Bucureşti şi dacă nu putem şi ne depăşeşte, să alegem centrul universitar Iaşi", a precizat managerul SJU Neamţ, Codruţ Munteanu.

Tânărul grav rănit în urma deflagraţiei care a avut loc miercuri, 31 octombrie, la un bloc din Piatra Neamţ va fi transporat astăzi, 1 noiembrie, la o unitate spitalicescă din Bruxelles, Belgia. Victima, cu arsuri de gradul III şi IV pe 70% din suprafaţa corpului a ajuns iniţial la UPU Spitalului Judeţean Neamţ, unde a fost stabilizată, iar la ora 16.50 a fost transferată cu ambulanţa la Iaşi.

"Din minut în minut îl vedeam cum se umflă, cu tot tratamentul nostru, cu toate intervenţiile noastre rapide în UPU, cu doctoriţa noastră plasticiană care a stat tot timpul lângă pacient. 70% înseamnă totuşi peste puterile noastre, cu arsuri de gradul III - IV. 70% înseamnă o dramă, o tragedie, de la 40% vorbim de risc major. În această dimineaţă am înţeles că era stabil hemodinamic şi probabil că sunt toate pregătirile făcute pentru a fi stabilizat ca să poată să suporte drumul", a declarat doctor Codruţ Munteanu, managerul Spitalului Judeţean Neamţ.

Unitatea la care va ajunge pacientul este aceeaşi care în urmă cu trei ani, în 2015, a preluat spre îngrijire şi o parte din răniţii de la Colectiv. Este vorba despre Spitalul Militar Reine Astrid din Bruxelles, care are un Centru de Arsuri condus de colonel dr. Serge Jennes.

"Eu ştiu că este cea mai bună clinică şi prin experienţa celor care au fost la Colectiv, de departe cred că e cea mai bună soluţie la ora actuală", a mai spus directorul SJ Neamţ.   

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite