Directorul cuțitar din Piatra Neamț a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Leșovschi este acuzat de tentativă la omor calificat după ce a înjunghiat-o pe contabila Doinița Pavăl
Dumitru Leșovschi este acuzat de tentativă la omor calificat după ce a înjunghiat-o pe contabila Doinița Pavăl

În septembrie începe procesul în care Dumitru Leșovschi este inculpat pentru tentativă la omor calificat. Doinița Pavăl, contabila înjunghiată de propriu șef este nemulțumită de circumstanțele atenuante invocate prin rechizitoriu în favoarea agresorului.

Contabila Doinița Pavăl (50 de ani) a rămas profund dezamăgită după ce a parcurs cele câteva pagini ale rechizitoriului întocmit de procurori în cazul care a oripilat orașul Piatra Neamț în decembrie anul trecut. La nouă luni după ce directorul Dumitru Leșovschi (72 de ani) a atacat-o în biroul ei cu un cuțit, acesta a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor calificat. Modul în care a fost finalizat actul de inculpare îi pune, însă, serioase semne de întrebare femeii.

„Rechizitoriul este mincinos din primul paragraf, unde se menţionează că învinuitul mi-a aplicat două lovituri de cuţit. Am dus acte medicale la dosar, am dus concediile medicale, se poate vedea foarte simplu că am avut 85 de zile de îngrijiri medicale. Totul este în favoarea lui", spune Doinița Pavăl.

Pe 7 decembrie femeia a fost internată în Spitalul județean din Piatra Neamț, însă după o săptămână, Doinița Pavăl s-a transferat la spitalul clinic de chirurgie din Târgu Mureș unde a fost operată. Femeia a ales această soluție deoarece medicii din Piatra Neamț considerau cazul deja rezolvat. Când au preluat-o, medicii de la Târgu Mureș au constatat însă că pacienta prezenta „hematom voluminos al segmentului VII-VIII hepatic drept prin înjunghiere (4 plăgi abdominale)", plus   plăgi multiple la mâini. Pe 20 decembrie, femeia a fost operată la clinica de chirurgie, timp în care directorul s-a internat la spitalul Socola timp de 32 de zile.

Circumstanțe atenuante pentru nervii directorului

Pe lângă impreciziile legate de evoluția medicală a cazului, contabila este revoltată de faptul că agresorului i se acordă prin rechizitoriu circumstanțe atenuante faptei pe care a comis-o. Cu cinci zile înainte să fie atacată în biroul societății, Doinița Pavăl a reclamat la poliție că a fost ameninţată că va fi omorâtă dacă nu va vota cu familia Leşovschi în AGA societății.

„Mie mi se par circumstanţe agravante şi nicidecum atenuante", mai spune femeia. Conform rechizitoriului, agresorul ar fi avut motive să o înjunghie pe contabilă deoarece nu și-a îndeplinit sarcinile de serviciu.

„Învinuitul a adoptat o poziţie procesuală sinceră, declarând că a agresat victima, lovind-o cu un cuţit în zona abdomenului, însă nu îşi aminteşte dacă acţiunea sa violentă s-a produs în mod repetat. Totodată, sus-numitul a motivat că atitudinea sa a fost determinată, în principal, de neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu de către victimă, în calitate de contabil şef, precum şi de membru al Consiliului de Administraţie din cadrul SC Commetex SA Piatra Neamţ", se arată în rechizitoriul întocmit de procuror.

Citește și: Contabila unei firme din Piatra Neamț înjunghiată de șef cu un cuțit de vânătoare

Dosarul contabilei înjunghiate la Piatra Neamț, blocat la Parchet

Victima zace în spital, agresorul este în libertate

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite