Descinderi la braconierii din pădurile Neamţului. Ce au descoperit poliţiştii la percheziţii

0
Publicat:

Pădurile Neamţului sunt bogate şi în faună, astfel că nu lipsesc nici cei care au „activităţi“ în domeniu. Recent, poliţiştii au efectuat câteva descinderi la braconierii suspectați, surprizele neîntârziind să apară.

Cazurile de braconaj nu-s singulare prin Neamț FOTO Arhiva Adevărul
Cazurile de braconaj nu-s singulare prin Neamț FOTO Arhiva Adevărul

În urma acţiunii, anchetatorii au decis continuarea cercetărilor, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic. Asta după ce, la domiciliile suspecţilor au fost descoperite cartuşe, carne de vânat, o puşcă, etc.

Misiunea a avut loc pe data de 25 februarie 2023, când cadrele de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase de la Inspectoratul Județean de Poliţie Neamţ, au pus în executare mandate de percheziţie domiciliară, la imobilele a trei persoane, cu vârste de 49, 54 şi 61 de ani, din comuna Pipirig.

„În urma percheziţiilor au fost descoperite și ridicate o armă letală de vânătoare, 22 de cartuşe, aproximativ 42 kg carne susceptibilă a fi de vânat, două trofee din specia cervide, o lanternă prevăzută cu un dispozitiv magnetic de prins pe armă, o lunetă şi un articol pirotehnic, categoria F4“, a comunicat Poliţia Neamţ.

Cazurile de braconaj cinegetic nu sunt o raritate în judeţ, în acest an fiind descoperite şi alte fapte similare. Unul dintre cazuri a fost la Bozieni, în timpul unei misiuni fiind depistat de către poliţiştii un bărbat de 54 de ani, care se afla pe teritoriul unui fond de vânătoare. Avea la el şi o armă.

Au mai fost găsite 63 de cartușe, o frânghie ce prezenta la un capăt un laţ, sau şfac, după cum i se mai spune ustensilei folosite la braconaj. Oamenii legii au descoperit şi un exemplar de porc mistreţ, care avea două plăgi, care fuseseră produse prin împuşcare, la nivelul capului. Respectivul era deţinător legal de armă, dar nu avea autorizaţie pentru vânat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite