Descinderi DNA la Serviciul de Ambulanţă Neamţ. În vizor: concursurile de angajare din ultima vreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La serviciul nemţean sunt suspiciuni de fraudare a unor concursuri FOTO Ambulanţa Neamţ
La serviciul nemţean sunt suspiciuni de fraudare a unor concursuri FOTO Ambulanţa Neamţ

Anchetatorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie au descins la Ambulanţa Neamţ, fiind suspiciuni că au fost comise infracţiuni de dată recentă, cu privire la o serie de concursuri de angajare.

Sediul Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ a fost „vizitat“ de procurorii şi poliţiştii de la Direcţia Naţională Anticorupţie,

descinderi în acest caz având loc miercuri, 18 mai 2022. Sunt

suspiciuni că au fost comise fapte de corupţie. 

Anchetatorii au descins la şase adrese, cinci dntre ele fiind la locuinţele unor persoane fizice. Procurorii au confirmat acţiunea, dar prea multe detalii despre ce anume are în vedere ancheta nu au fost oferite. 

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău  efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în cursul lunii mai 2022“, conform Ştiri-neam.ro. 

S-a mai transmis că, la data menţionată, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii la sediul Serviciului de Ambulanţă Judeţean precum şi în cinci locaţii situate pe raza judeţului Neamţ, reprezentând domiciliile unor persoane fizice. 

Se pare că în vizor ar fi ultimele concursuri de la unitatea sanitară, pentru angajarea de asistenţi medicali şi şoferi. Ele nu au fost organizate conform normelor în vigoare, promovând examenul persoane care au beneficiat de un anumit „sprijin“. Altfel spus, ar fi plătit diverse sume de bani pentru angajare. 

Este foarte probabil ca anchetatori să-i cerceteze pe membrii comisiei de examinare. La conducerea Serviciului de Ambulanţă a fost numit, de câteva luni, medicul Dan Morenciu, fost director al Direcţiei de Sănătate Neamţ. Ancheta în acest caz a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Seif cu bani, furat din sediul unei firme. Ce limuzină au folosit spărgătorii pentru a fugi cu prada

De câţi ani este judecat un fost senator pentru omor comis cu maşina de serviciu. Daunele, stabilite la 160.000 de euro

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite