VIDEO Piaţa Obor se mută şi face loc noii săli polivalente. Ce capacitate va avea şi când va fi gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oradea va avea o sală polivalentă de 7.000 de locuri, aceasta urmând să fie construită pe locul unde momentan se află Piaţa Obor. S-a renunţat la ridicarea sălii polivalente pe terenul din apropierea aeroportului Oradea, după ce noile investiţii realizate la aeroport au redus regimul de înălţime al construcţiilor din aproprierea acestuia la maximum 19 metri.

Primăria Oradea a colaborat cu Compania Naţională de Investiţii pentru a demara construirea unei săli de sport polivalente în municipiul Oradea lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul Tancodrom şi Era Shopping. Proiectul noii săli de sport prevede o înălţime de 25 de metri, astfel că a fost necesară găsirea unui alt amplasament.

„Am avut un acord iniţial de la Autoritatea Aeronautică Română privind acest amplasament. Acum, după ce aeroportul a fost modernizat şi sistemele de aterizare au fost montate, nivelul de înălţime care poate fi acceptat acolo pentru o construcţie, nivel comunicat de Autoritatea Aeronautică, este de 19 m înălţime, iar sala de sport are 25 m înălţime conform proiectării. În această situaţie am luat decizia să mutăm amplasamentul sălii pe actualul amplasament al Pieţei Obor. Aici nu avem probleme, nivelul de înălţime acceptat depăşeşte 30 m. Sala Polivalentă va fi amplasată între căminul de studenţi al Universităţii Oradea, lângă sala de sport a Universităţii şi Auchan. Suprafaţa de 7,5 ha, din care 5,3 ha din Piaţa Obor şi 2,2 ha zona de lângă Universitate, care e tot terenul municipiului, este o suprafaţă arhisuficientă pentru construirea sălii de sport şi a parcărilor aferente. Noul amplasament ne şi ajută, întrucât vom putea folosi şi locurile de parcare construite pentru Piaţa Obor. Acum avem acordul Autorităţii Aeronautice Române, dar şi al Companiei Naţionale de Investiţii. Amprenta la sol a sălii este de cca 1 ha. La finalul lunii martie vom putea supune aprobării, în Consiliul Local, a proiectului de hotărâre care prevede noul amplasament”, a anunţat primarul Ilie Bolojan.

Printr-o hotărâre de Guvern se vor aproba indicatorii tehnico-economici. Costurile sălii de sport sunt estimate la 22 milioane euro, capacitatea ei fiind de 5.000 locuri, cu posibilitatea de extindere la 7.000 de locuri.

Piaţa Obor se va muta aproape de aeroportul Oradea, pe locul unde era programată construirea sălii de sport.

”Pentru aceasta, vom avea în vedere realizarea unei treceri de pietoni subterane, pentru că la fluxul de circulaţie de pe centură nu va fi posibil accesul pietonal decât în condiţii foarte dificile. Dacă totul este în regulă, construcţia sălii va putea începe în toamna acestui an sau în primăvara anului viitor”, a completat primarul Ilie Bolojan.

Va mai recomandam:

VIDEO Orădenii scapă de fumul gros de la CET. Centrala pe gaz, pusă în funcţiune

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite