VIDEO Percheziţii la fostul adjunct al Poliţiei Bihor, la cuscrii săi şi proaspeţii însurăţei carantinaţi pentru COVID-19. Se caută listele cu cei 350 de invitaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Sunt percheziţii domiciliare în curs de desfăşurare, joi seară, la vila fostului şef adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, în locuinţa cuscrilor săi şi cea a proaspeţilor însurăţei, dar şi la sala Opera Events din Oradea.

Echipajele de poliţişti, coordonaţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, costumaţi cu combinezoane speciale şi măşti, scotocesc vila familiei Boc, locuinţa tinerilor şi pe a părinţilor tinerei, dar şi birourile sălii de evenimente.

Potrivit surselor „Adevărul“, se caută documente, înregistrări, fotografii, unităţi de calculator, tot ce ar putea ajuta la identificarea tuturor invitaţilor la nunta dcu peste 350 de invitaţi oprită sâmbăta trecută şi soldată cu deschiderea unui dosarul penal pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Conform aceloraşi surse, percheziţiile au fost dispuse după ce organizatorii petrecerii au refuzat să predea lista cu toţi invitaţii, iar poliţiştii au fost obligaţi să oprească nunta şi să legitimeze la plecare persoanele prezente. În plus, într-un interviu acordat, joi, pentru bihorjust.ro, colonelul (r) Eugen Boc a declarat că unii dintre invitaţii sosiţi din judeţul Maramureş ar fi plecat cu un microbuz înainte de sosirea poliţiştilor şi, ca atare, anchetatorii nu au nici până în prezent numărul real al participanţilor. 

"În acest moment sunt în desfăşurare percheziţii la patru adrese în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii bihoreni sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea", a confirmat, joi seara, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, precizând că un comunicat oficial legat de acţiune ar putea fi emis de procurori în cursul zilei de vineri. 

Nunta fiulului fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, a fost oprită, sâmbătă seara, după ce echipajele complexe de poliţişti şi inspectori ai DSP Bihor, veniţi să controleze modul în care se respectă măsurile de prevenire a Covid-19, au găsit în sala de evenimente şi pe terasa acesteia peste 350 de persoane.

Tatăl mirelui, fost şef în Poliţia Bihor, a refuzat să predea lista cu toţi invitaţii şi i-a acuzat pe poliţiştii sosiţi în control că acţiunea e o "răzbunare" din partea unor foştilor săi colegi. 

Cert este că, în urma constatărilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor iar administratorul sălii de evenimente a fost sancţionat cu amendă de 15.000 lei.

Ulterior, marţi, proaspăta noră a fostului poliţist, farmacistă la Spitalul Minicipal Gavril Curteanu din Oradea, a fost confirmată cu Covid-19, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică Bihor a declanşat şi o anchetă epidemiologică pentru identificarea tuturor participanţilor la eveniment, care vor trebui să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile. 

Printre participanţi se numără doi procurori, cel puţin 10 poliţişti din Bihor şi alţi doi de la Inspectoratul de Poliţie Maramureş, iar doi dintre poliţiştii bihoreni, soţ şi soţie, sunt confirmaţi deja cu coronavirus.

Toţi cei 10 poliţişti au fost trimişi acasă de conducerea Inspectoratului de Poliţie Bihor, inclusiv colegii lor de birou iar sediul Inspectoratului, sediul Poliţiei Rutiere şi al Poliţiei municipiului Oradea au fost dezinfectate.

Oamenii trimişi acasă îşi vor putea relua activitatea numai după ce specialiştii DSP Bihor finalizează ancheta epidemiologică şi vor decide care dintre ei vor trebui să intre în carantină.

Tot acasă au rămas şi cei doi procurori care au participat la petrecere, chiar dacă nu au primit încă decizii de carantinare de la DSP.

Vă recomandăm şi: 

De la bal, la spital: Mireasa de la nunta cu 350 de invitaţi oprită de Poliţie are COVID-19. Toţi invitaţii intră în carantină

Nuntă cu 350 de persoane, oprită la Oradea. Socrul mare, fost şef al Poliţiei Bihor, a ascuns lista cu invitaţi

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite