Ungaria închide total graniţele: „Vor intra în ţară doar cetăţenii maghiari“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat închiderea graniţelor luni, 16 martie FOTO AFP
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat închiderea graniţelor luni, 16 martie FOTO AFP

Ungaria va închide total graniţele pentru circulaţia persoanelor şi va permite intrarea în ţară exclusiv pentru cetăţenii maghiari, decizia fiind anunţată luni, 16 martie, de premierul Viktor Orbán, în plenul Parlamentului Ungariei.

Potrivit cotidianului maghiar Magyar Nemzet, măsurile vin pentru a încetini extinderea infecţiilor respiratorii cauzate de coronavirus.

"Pe teritoriul Ungariei, vor intra doar cetăţenii maghiari. Deja se pregătesc înţelegerile internaţionale în acest sens", a declarat Orbán.

Orban nu a precizat o zi şi o oră precisă începând cu care restricţia va intra în vigoare. Cel mai probabil, graniţele vor fi închise gradual în următoarele zile, pe măsură ce vor fi rezolvate urgenţele de transport. 

Premierul Ungariei a mai anunţat că închiderea graniţelor pentru circulaţia persoanelor este una dintre noile măsuri de protecţie împotriva coronavirusului luate de Guvern. 

Guvernul Ungariei a decis, totodată, că de la miezul nopţii zilei de luni spre marţi, 17 martie, pe tot teritoriul ţării vecine sunt interzise toate evenimentele publice, cele sportive se vor desfăşura fără public, locurile de distracţii, cinema-urile, instituţiile culturale vor fi închise. 

Restaurantele, cafenelele şi magazinele vor fi deschise doar până la orele 15.00, excepţie făcând magazinele de alimente, drogheriile şi farmaciile. 

„Ungaria se află încă în faza întâi a epidemiei, dar în următoarele zile va intra în faza a doua, a îmbolnăvirilor colective. Ne luptăm cu un duşman invizibil şi necunoscut, această epidemie se extinde foarte rapid, nu avem vaccin şi nici tratament", a mai spus premierul, arătând că la sfârşitul săptămânii trecute, în Ungaria s-a decretat starea de urgenţă, care a venit deja cu câteva măsuri restrictive, printre care şi interzicerea intrării în Ungaria a persoanelor venind dinspre Italia, China şi Coreea de Sud. 

"Ne-am consultat cu toţi vecinii, colaborăm cu autorităţile austriece, mai ales că ei sunt vecini cu Italia, şi implementăm toate deciziile luate de ei", a explicat Orban, anunţând totodată că în cursul zilei de luni a început şi construcţia unui spital container, dedicat exclusiv pentru tratarea bolnavilor de Covid - 19.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite