Un bărbat care şi-a înşelat soţia a fost obligat de judecători să-i achite despăgubiri de 20.000 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: arhiva adevarul.ro/shutterstock
FOTO: arhiva adevarul.ro/shutterstock

Un bărbat care şi-a înşelat soţia şi a lăsat-o fără avere a fost obligat de instanţă să-i plătească daune morale şi compensatorii în valoare totală de 20.000 euro.

Despăgubirile au fost acordate de magistraţii din Bihor, în procesul de divorţ intentat chiar de soţul infidel, care ar fi vrut ca desfacerea căsătoriei să se facă “din culpă comună”. În timpul cercetării judecătoreşti, însă, s-a descoperit că, de fapt, vina pentru destrămarea mariajului îi aparţine în exclusivitate.

Cu premeditare

Concret, bărbatul avea o amantă de mai bine de trei ani şi n-ar fi vrut să-i lase jumătate din avere fostei soţii cu care a convieţuit 32 de ani şi care, în tot acest timp, a fost casnică, îngrijind cei trei copii, gospodăria iar în paralel l-a ajutat fără plată şi la firma familiei.

Înainte de a porni procesul de divorţ, a trecut firma familiei pe numele amantei şi a vândut toate proprietăţile, mai puţin o casă pe care a transferat-o pe numele mamei sale, şi unde s-a mutat cu iubita, a explicat avocata Cornelia Ilaş, care a reprezentat-o pe soţie în proces.

Judecătorii au sancţionat aspru comportamentul bihoreanului. Dacă până în prezent acordau ori daune morale, ori daune compensatorii în astfel de situaţii, în acest caz, în premieră pentru Bihor, magistraţii au stabilit că soţia părăsită este îndreptăţită să le primească pe ambele, suma acordată reprezentând, de asemenea, o premieră prin valoare.

Un imoral

Potrivit hotărârii judecătoreşti pronunţate în caz, care este definitivă, femeia a fost îndepărtată de la averea familiei, a fost lăsată cu premeditare fără resurse financiare, la o vârstă la care e greu să se mai angajeze, a fost traumatizată de pierderea statutului social de femeie căsătorită şi de purtarea umilitoare a fostului soţ, care şi-a mutat amanta în casa construită împreună cu ea. 

„A veni acum, după mai bine de 32 ani de ani de căsnicie, şi a susţine că între părţi nu a existat niciodată o relaţie conjugală reală, că au fost ţinuţi împreună doar de certificatul de căsătorie nu denotă decât cinism şi lipsă de respect faţă de soţie”, scrie în sentinţele pronunţate în caz, judecătorii precizând că „termenul de cinism este în sensul său de imoralitate” şi „e foarte potrivit pentru afirmaţiile şi conduita” bărbatului.

Magistraţii au arătat, de asemenea, că dacă tot pretinde că nu şi-a iubit niciodată soţia, „putea să divorţeze de mai multe ori până în prezent”. „A ales să facă acest lucru acum, când şi-a rezolvat situaţia financiară, iar demersul său judiciar de divorţ este urmare a relaţiei extraconjugale, consolidate în ultimii trei ani, cu altă femeie”, a apreciat instanţa.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

La 91 de ani, Rupert Murdoch a decis să divorţeze de actriţa Jerry Hall

Shakira este devastată după despărţirea de Pique. Cum a fost fotografiată vedeta pe străzile din Barcelona

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite