Tőkés László, vicepreședintele PE: "România e în continuare „ţara fără consecinţe""

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreședintele Parlamentului European ,Tőkés László, vorbește într-un interviu acordat săptămânalului Academia Cațavencu despre incompetența clasei politice românești care a dus țara la faliment, calitatea proastă a învățământului românesc, despre Ținutul Secuiesc, regionalizare și comuniști.

"La mai mult de 20 de ani de la începuturile schimbării de regim revin reflexele comuniste, securiştii noştri sunt bine, mersi, nimeni nu îşi asumă răspunderea pentru nimic, în afară de partidele de la guvernare. Dar și ele numai prin promovarea în forţă a unor legi, prin ocolirea dezbaterii parlamentare - la noi asta se numeşte „asumarea răspunderii". Ca să acopere incompetenţa politică la Bucureşti nu sunt în stare să inventeze altceva decât „pericolul maghiar"", le-a răspuns Tőkés jurnaliștilor la întrebarea "De ce vă sufocați în România?".  

Vicepreședintele PE  a mai vorbit despre averea națională risipită, comorile subterane vândute, industria distrusă și turismul pe care-l cataloghează drept "o glumă". "Sacul fără fund al bugetului central înghite la nesfârşit impozitele şi taxele noastre, iar la schimb am primit un imens împrumut de la FMI, pe care îl vor plăti până şi nepoţii noştri. Un exemplu elocvent constituiei cei 56 de kilometrii din cea mai scumpă autostradă din lume. Politicienii care au dus ţara în faliment fac acum pe lichidatorii judiciari. Nivelul învăţământului e catastrofal, iar din cauza corupţiei fără limite a fost împiedicată aderarea noastră la zona Schengen", a mai spus europarlamentarul.  "Nu eu, toată ţara se „îneacă" în această criză, care se tot adânceşte, şi în atmosfera rea pe care o generează", a mai precizat Tőkés László.

Întrebat dacă-și iubește țara și ce înseamnă dragostea de țară Tőkés a declarat: "Haideţi să nu iubim ţara în fraze pompoase, ci să facem ceva pentru ea. Nu se poate trăi pe termen lung din dume naţional-şovine şi din faptul că apărăm cu gura ţara de toată lumea. Electoratul este mai deştept şi alege „pâinea", nu „circul". Înfiinţarea unui birou de lobby pentru Ţinutul Secuiesc la Bruxelles este doar un exemplu al faptului că se poate face ceva pentru ţară."

Citește aici tot interviul

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite