Procurorii DGA au descins şi la filiala Universităţii „Vasile Goldiş“ din Marghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Goldiş Marghita

Descinderile procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată au avut loc la toate filialele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş“. Nu a scăpat nici filiala din Marghita.

În opt judeţe, printre care şi Bihorul au descins anchetatorii aseară. Este vorba despre o anchetă în care se verifică modul în care au fost emise mai multe diplome de licenţă şi master suspectate a fi false.


Acţiunea este coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu ajutorul structurilor Direcţiei Generale Anticorupţie.De percheziţii nu a scăpat nici filiala din Marghita.


"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, efectuează în prezent mai multe percheziţii la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior, locaţii aflate pe raza a 8 judeţe (Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Sălaj şi Gorj)", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.
La Marghita anchetatorii au stat ore bune şi au verificat tot ce se putea verificat. Gheorghiţă Lupău, directorul filialei susţine că în ce priveşte filiala din Marghita controlul a fost unul de rutină.


"Nu este vizată filiala noastră. Aici nu există astfel de probleme. La noi nu se suţin examene de licenţă şi nici nu eliberăm diplome, toate aceste proceduri având loc la sediul Universităţii din Arad. Noi asigurăm doar spaţiul de învăţământ", a afirmat Lupău.


În urma percheziţiilor patru persoane sunt cercetate sub acuzaţiile de luare şi dare de mită şi trafic de influenţă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite