Primar PSD și alți cinci braconieri, condamnați la închisoare pentru uciderea unui pădurar

0
0
Publicat:

Șase braconieri, inclusiv Primarul PSD al comunei Remetea, Adrian Ştefănică, au fost condamnați la pedepse cu închisoarea în cazul pădurarului Marius Laza.

Laza Marius, pădurarul ucis / FOTO: Facebook Laza Marius
Laza Marius, pădurarul ucis / FOTO: Facebook Laza Marius

Judecătoria din Beiuș a pronunțat sentința în cazul pădurarului bihorean Marius Laza, care a fost împușcat în timpul unei partide ilegale de vânătoare.

Astfel, cel care a tras focul, Sebastian Bologa, a primit 4 ani de închisoare. Adrian Ștefănică a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare, în timp ce ceilalți patru braconieri—Cosmin Iștoc, Ioan Lezeu, Alin Letea și Nicolae Magda—au condamnați fiecare la câte 2 ani de închisoare cu executare, potrivit Bihoreanul.ro.

De asemenea, Sebastian Bologa are obligația conform sentinței de a plăti daune morale în valoare de 200.000 de euro familiei victimei, precum și cheltuielile de judecată.

Inculpații au încercat să ascundă dovezile de braconaj

Pădurarul bihorean a fost împușcat accidental în cap în timpul unei partide ilegale de vânătoare de către un consătean.

Potrivit procurorilor, Sebastian Bologa a lăsat victima în stare de agonie aproximativ o oră, timp în care s-au asigurat că au ascuns orice dovadă că ar fi avut loc o vânătoare ilegală. Apelul la 112 a avut loc ulterior, la 30-40 de minute după incident, scrie Bihoreanul.ro

Victima a fost transportată cu un elicopter SMURD pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale, însă sâmbătă, 8 mai 2021, acesta s-a stins din viață.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite