Prejudiciu de peste 27.000 de euro pentru titularii unor drepturi de autor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dependenta de calculator

Doi orădeni au fost trimişi în judecată după ce au fost suspectaţi că ar fi prejudiciat titularii unor drepturi de autor cu peste 27.000 euro

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările faţă de A.M.P., de 22 de ani, din Oradea, sub aspectul comiterii unor infracţiuni privind drepturile de autor şi drepturile conexe.
Tânărul este suspectat că, în perioada 2011 – 2012, ar fi realizat la domiciliul său, în scopul distribuirii, copii neautorizate ale unor programe pentru calculator, opere cinematografice şi opere muzicale.
Prejudiciul total provocat astfel titularilor drepturilor de autor este de aproximativ 16.000 euro, nerecuperat.  
Totodată, poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi împotriva orădeanului V.N.A., de 29 de ani, bănuit că ar realizat, la domiciliul său, fără a deţine acordul titularilor drepturilor recunoscute de lege, copii ale unor programe pentru calculator. Acesta este suspectat şi că ar fi reprodus, pe sisteme de calcul, sub forma stocării şi rulării, diverse programe pentru calculator, precum şi copii ale unor opere muzicale şi cinematografice.
Prejudiciul total provocat astfel titularilor drepturilor de autor este de aproximativ 10.874 euro.
“În ambele cazuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor” a precizat inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite