PORTRET: Patricia Peev dă viaţă ştirilor sportive pe micul ecran, la TVS Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patricia Peev
Patricia Peev

La aproape 23 ani, tânăra a reuşit să se impună în media locală ca prezentatoare a ştirilor sportive şi realizator de emisiune. Pentru Patricia Peev, televiziunea reprezintă o artă.

Profil:

Născută. 17 iunie 1987, Oradea
Studii. Studentă, Facultatea de Jurnalism, Oradea
Familie. Necăsătorită

Povesteşte cu pasiune despre munca pe care o face în fiecare zi şi recunoaşte că lucrează într-un domeniu care a fascinat-o de mică. „Din clasa întâi până prin clasa a opta am făcut teatru la Palatul Copiilor. Acolo am învăţat să interacţionez cu publicul. Când a apărut Andreea Esca mi-am înnebunit părinţii. Îmi imaginam cum este să lucrezi în televiziune”, povesteşte Patricia Peev.

Îşi dorea să facă teatru în continuare, însă, se gândea că în România din această meserie nu se poate trăi. Cu toate acestea, la liceu s-a înscris la filologie, bilingv engleză. „Din clasa a X-a am colaborat cu televiziunea locală. Prezentam atunci o emisiune matinală. Mai exact citeam şi eu câteva informaţii din ziare”, îşi aduce aminte Patricia despre primul contact cu lumea fascinantă a mass-media. Pasiunea pentru televiziune s-a materializat în câteva cursuri la Cluj Napoca şi Bucureşti. „Mi-am văzut apoi de şcoală pentru că urma bacalaureatul. Am dat admitere la jurnalism şi în tot acest timp, am cochetat cu o altă televiziune locală”, a spus Patricia.

Provocarea din televiziune

Motivată şi decisă să reuşească în acest domeniu, Patricia s-a angajat la studioul TVS Oradea, ca reporter. „Făceam la ştiri de nu mai îmi vedeam capul. Omul naiv din mine credea că oricine poate citi promterul, dar am descoperit curând că dacă vrei să înţelegi ceea ce citeşti, trebuie să fi reporter, să lucrezi pe teren”, spune Patricia Peev.

Curând a avut şansa să demonstreze că poate fi un prezentator bun. A trecut în spatele pupitrului, la ştirile sportive şi este realizatorul emisiunii Cinemaniac. Spune că acum îi lipseşte munca de teren, dar nu se plânge. „Să fi realizator de emisiune este o provocare. Această emisiune mi-a oferit posibilitatea să îmi exprim creativitatea. Munca presupune documentarea, redactarea textelor şi alegerea invitaţilor. Îmi plac foarte mult filmele şi era firesc să mă implic în acest proiect”, spune tânăra.

Deşi lucrează după un plan bine pus la punct, Patricia Peev spune că partea preferată a emisiunii este interviul. „În acest fel interacţionez cu oamenii, ajung să cunosc persoane care lucrează în diferite domenii de activitate, dar şi cele mai importante personalităţi din lumea filmului românesc”, a recunoscut Patricia. Printre pasiunile despre care vorbeşte cu plăcere se regăseşte editarea pe computer. „Îmi place să fac montaj de imagini şi muzică. Mă consider o persoană creativă şi încerc în permanenţă să fac lucruri noi”, spune Patricia.

Întrebări şi răspunsuri

Cât este de greu să te impui în televiziune ?
Totul pleacă de la pasiune în munca de televiziune, dar dacă un tânăr reuşeşte să îşi facă treaba bine, este conştiincios şi mai are şi noroc există şanse de reuşită.

Cum caracterizezi generaţia din care faci parte ?
Tinerii din ziua de azi nu au o şcoală a vieţii. Deşi învaţă mai repede şi au acces la informaţii şi libertate mai multă, sunt emancipaţ, mulţi sunt crescuţi în puf şi nu au idee ce înseamnă să se descurce singuri, nu au responsabilităţi. Contează foarte mult educaţia pe care o primesc.

Ce-i place
Patriciei îi place să asculte muzică bună, orice gen în afară de manele. Tânăra adoră să danseze, să citească romane poliţiste, să vizioneze filme şi să se dea cu rolele. Îşi iubeşte cei doi căţei canich la nebunie.

Ce nu-i place

Detestă snobismul şi lipsa de bun simţ. Nu-i plac răutate şi lipsa de respect de care dau dovadă, de foarte multe ori, oamenii din jur.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite