Percheziţii la un lanţ de supermarketuri din Bihor şi Arad pentru o fraudă de 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Bihor efectuează patru percheziţii la sediile unor societăţi din Bihor şi Arad, ai căror reprezentanţi sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 5 milioane de euro, prin înşelăciune, abuz de încredere şi spălarea banilor.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au descins la sediile unor firme profilate pe comerţ cu bunuri agro-alimentare, în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor şi spălarea banilor.

Din informaţiile strânse până acum de poliţişti, în perioada 2014 - prezent, reprezentanţii a trei societăţi comerciale din judeţele Bihor şi Arad, au încheiat contracte de prestări servicii financiare, care au pus creditorii - bugetul de stat şi furnizorii - în imposibilitatea recuperării datoriilor, ascunzându-şi disponibilităţile băneşti rezultate din activitatea de comerţ desfăşurată.

Practic, toţi banii rezultaţi din activitatea curentă a celor trei societăţi erau încasaţi direct de către o altă firmă din acelaşi grup de societăţi, cu sediul în Oradea, fără a mai ajunge în casieriile sau conturile bancare proprii ale societăţilor. 

Ulterior, banii erau folosiţi discreţionar, în funcţie de propriile interese, acumulându-se astfel, în sarcina celor trei societăţi, datorii foarte mari faţă de stat şi faţă de furnizori. 

Prejudiciul total estimat, cauzat astfel bugetului consolidat de stat şi creditorilor se ridică, în acest moment, la peste 5 milioane de euro.

Ancheta poliţiştilor se desfăşoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Vă recomandăm şi: 

Se închid cluburi, piscine şi locuri de joacă în Bihor. Masca devine obligatorie şi pe stradă

Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost confirmat cu COVID-19

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite