Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost confirmat cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost internat pentru evaluare FOTO: arhiva Adevarul.ro
Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost internat pentru evaluare FOTO: arhiva Adevarul.ro

Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost confirmat  cu COVID-19, în urma unui test PCR pe care l-a făcut în cursul zilei de duminică. Episcopul a fost internat internat pentru evaluare, pentru 24 de ore.

Episcopul care, în urmă cu 2 ani, a fost internat luni de zile în spitale din România şi Italia din cauza unei pneumonii cu complicaţii, spune că nu a avut simptome, doar o uşoară senzaţie de căldură şi nu îşi explică cum s-a infectat căci atât la evenimente cât şi la slujbe a purtat mască.

"Duminică după-amiaza, când am mâncat, i-am spus măicuţei care mă ajută că am o senzaţie mai ciudată, cred că a fost prea cald în cameră", a declarat Preasfinţitul pentru BIHOREANUL.

Analizele au confirmat, însă, că este infectat cu Covid-19. "Nu-mi dau seama (n.r. unde s-a infectat). Am fost la slujbe, şi ieri am fost, dar tot timpul cu mască. Dar deja este transmitere comunitară...", a spus PS Bercea. 

Prea-sfinţitul a fost deja internat pentru 24 de ore, aflându-se luni în spital, pentru evaluare medicală. Cum, însă, nu are simptome, episcopul intenţionează să se externeze şi să rămână în izolare la domiciliu. 

Chiar în dimineaţa zilei în care s-a testat, Episcopia Greco-Catolică de Oradea a publicat pe pagina de Facebook un fragment dintr-o scrisoare pe care PS Virgil Bercea le-a trimis-o preoţilor şi credincioşilor vizavi de pandemia Covid-19:

"În aceste timpuri este esenţial să ne aducem aminte să fim fraţi şi să avem grijă unul de celălalt. În locul ispitei, suspiciunii generalizate şi tentaţiei de a spune "scapă cine poate", trebuie să adoptăm comportamentul bunului samaritean care nu a ezitat nici o clipă spunând: "Îngrijeşte-te de el" (Lc 10, 35). Cu toţii suntem sau putem "cădea între tâlhari" – virusul fiind tâlharul perfid – însă, putem deveni "bunul şi milostivul samaritean". Suntem împreună "în aceeaşi barcă", după cuvintele Sfântului Părinte Papa Francisc: medici şi preoţi, credincioşi şi necredincioşi, sănătoşi sau bolnavi, toţi trecem prin aceste momente dificile ale umanităţii. Suntem expuşi acestui virus şi ar trebui să rămânem în prima linie unii pentru ceilalţi".

Vă recomandăm şi: 

Episcopul Ignatie: „Cred că există COVID-19. Nu am ironizat niciodată virusul, ci incapacitatea unora de a gestiona coerent criza pandemică prin care trecem”

Cel mai modern refugiu turistic realizat cu bani europeni. Cum arată cabana cu lift şi observator

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite