Oamenii de fier se întrec în cadrul celui mai mare eveniment din triatlonul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oradea găzduieşte la 18 iunie cel mai important eveniment din triatlonul românesc, Xtr Triathlon. Numărul celor care participă la varianta autohtonă a celebrei competiţii Ironman, s-a triplet în acest an, faţă de anul 2010.

Organizatorii au anunţat astăzi că Xtr Triathlon se desfăşoară pe două lungimi de traseu. Una este egală cu lungimea unei competiţii Ironman, adică înot 3800 de metru, bicicletă 180 de kilometri şi alergare 42.2 kilometri. A doua lungime, Half Ironman, este jumătate din traseul Ironman. Concursul este organizat de Clubul Sportiv Xterra şi Asociaţia Sportivă Probikers, cu un număr de peste 40 de organizatori şi voluntari.

La eveniment şi-au anunţat participarea sportivi de elită din Romania, cum ar fi Alexandu Diaconu - Braşoş şi Gomoiescu Robert, dar şi sportivi cu renume din Ungaria şi Belgia. „Numărul celor înscrişi la această competiţie extremă de triatlon, s-a triplat, faţă de numărul celor înscrişi la concursul de anul trecut, ceea ce arată un interes mărit faţă de acest sport”, a anunţat Szokolszki Istvan, organizatorul concursului.

Concursul de la Oradea se organizează conform regurilor internaţionale de Ironman. „Startul se dă la 18 iunie 2011, la ora 07.00, la lacul Paleu, unde se va desfăşura prima probă, adică înotul. După înot, concurenţii vor parcurge traseul de bicicletă, adică 180 de kilometri pentru distanţa lungă şi 90 de kilometri pentru cei înscrişi la Half Ironman. Traseul de bicicletă porneşte de la Lacul Paleu , pe ruta Paleu - Cetariu - Cauaceu - Cetariu - Paleu - Cartierul Orizont Paleu, cu mai multe întoarceri. Ultima tură din traseul de bicicletă este pe ruta Săldăbagiu de Munte - Oradea, finişul fiind în  Parcul Brătianu, unde concurenţii parcurg proba de alergare. şi această probă are două lungimi de traseu, cei care s-au inscris la proba de Ironman aleargă un maraton, adica 42.2 kilometri, care înseamnă 37 de ture de parc, iar cei care s-au înscris la Half Ironman doar un semimaraton, adică 18 ture de parc“, a explicat organizatorul.

Durata traseului
Durata medie pentru distanţa Ironman este aproximativ 12 ore, deşi cei mai buni sportivi sunt sunt aşteptaţi la finiş în mai puţin de 9 ore de la start. Pentru Half Ironman, durata medie de parcurgere a traseului este de 7 ore, însă cei mai buni concurenţi sunt aşteptaţi să termine traseul în mai puţin de 5 ore de la start.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite