Natalitatea scăzută reorganizează Maternitatea din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Urgenta din Oradea
Spitalul de Urgenta din Oradea

Având în vedere că în ultimii ani natalitatea din ţară a scăzut cu până la 60%, câteva secţii ale Maternităţii din Oradea urmează să fie comasate în aşa fel încât din 2015 Maternitatea să funcţioneze doar în corpul nou de clădire, care va fi reabilitat în întregime până la finalul acestui an.

Municipalitatea doreşte reorganizarea secţiilor spitalelor din oraş, în aşa fel încât întregul sistem medical să devină mai eficient.

“Astfel, având în vedere numărul mare de cazuri, ne propunem extinderea secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean. Totodată, Spitalul de Boli Infecţiose din spatele Tribunalului se va muta începând cu luna septembrie în clădirea nouă a Staţionarului II, urmând ca în viitor să eliberăm total şi clădirea veche a Staţionarului II”, se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Oradea.

 În ceea ce priveşte secţia de cardiologie şi terapie intensivă  coronarieni, aceasta va fi concentrată la etajul 2 al Spitalului Judeţean, iar secţia de neurologie şi neurochirurgie va funcţiona  la un singur etaj.

Secţia de interne de la Staţionarul II va funcţiona  în cadrul Spitalului  Municipal, intenţia municipalităţii fiind aceia ca în următorii ani la Spitalul Judeţean să rămână doar secţiile de urgenţă, restul secţiilor urmând să funcţioneze la Spitalul Municipal.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite