Din 2016, fără maidanezi în Oradea şi zona metropolitană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun câine fără stăpân până în 2016 pe străzile din Oradea, dar şi în localităţile învecinate. Este dorinţa primarului Ilie Bolojan care a anunţat că are un plan bine pus la punct în acest sens.

Un prim pas al acestei dorinţe măreţe a edilului Oradea a început în urmă cu două săptămâni când s-a dat startul campaniei de microcipare a câinilo din Oradea. Până acum aproape 1.000 de câini au fost microcipaţi.

Pentru o recenzare cât mai completă au fost amplasate două corturi de culoare albă destinate acţiunii de recenzare şi microcipare a câinilor (unul în Parcul Ghioceilor şi unul în parcarea de lângă Mănăstirea Sfintei Cruci (str. Făcliei) cu programul de lucru în intervalul orar 9:00 - 18:00.

În urma acestei campanii se va trece la etapa de sterilizare a câinilor. Aceasta are drept scop ţinerea sub control a reproducerii câinilor din municipiul Oradea, cu scopul de a se reduce la minimum numărul maidanezilor de pe străzi.

Potrivit Regulamentului privind controlul reproducerii tuturor câinilor de pe domeniul public sau privat, deţinătorii de câini din Oradea au obligaţia să îşi sterilizeze câinii. Primăria Oradea va subvenţiona 50% din costurile sterilizării câinilor deţinuţi de persoane fizice, în cazul în care aceasta se efectuează de către medicii veterinari care au încheiate contracte de concesiune cu Direcţia Sanitar Veterinară.

De asemenea, în perioada recensământului, cetăţenii care nu doresc să îşi sterilizeze câinii sau să achite taxa de 100 lei/an pentru nesterilizare pot solicita preluarea acestora, gratuit, de către Administraţia Domeniului Public.

Totodată, primarul Ilie Bolojan a anunţat că Primăria Oradea lucrează la un proiect comun cu ADP Oradea şi reprezentanţii Zonei Metropolitane Oradea în vederea extinderii zonei de acţiune a proiectului de recenzare şi sterilizare a căinilor şi în zonele limitrofe ale municipiului. Dorinţa municipalităţii este ca până în 1 ianuarie 2016 în toate comunele vecine cu Oradea să se realizeze programul iniţiat de Oradea, iar municipiul împreună cu cele 7 localităţi să nu mai aibă câini maidanezi pe străzi.

”Ţinta este ca până la 1 ianuarie 2016 să nu mai fie niciun câine maidanez pe străzile Oradiei” , a menţionat primarul Ilie Bolojan.

Directorul ADP, Liviu Andrica a anunţat că ADP începe din această lună o campanie de ridicare a căinilor maidanezi, iar cetăţenii sunt rugaţi să sesizeze la numărul de telefon 0726 126 891 dacă văd câini pe domeniul public, urmând ca aceştia să fie ridicaţi de echipele ADP în maximum 24 de ore.

Câinii vor fi ridicaţi între orele 8-18, iar administraţia locală îi aşteaptă în continuare pe cei care doresc să adopte căini la adăpostul Grivei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite