Video Întâlniri nocturne în sediul Parchetului Beiuș. Prim-procurorul Cosmin Pantea o ține ore în șir la discuții pe polițista Mihaela Pupea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un prim-procuror din Bihor obișnuiește să petreacă serile în sediul instituției, până noaptea târziu, în compania unei poliţiste, ale cărei vizite nu au nicio justificare profesională, cu dispoziții date jandarmilor din postul de pază să nu consemneze intrările și ieșirile nocturne.

Poliţista Mihaela Pupea a fugit de jurnalişti. Foto: ebihoreanul.ro
Poliţista Mihaela Pupea a fugit de jurnalişti. Foto: ebihoreanul.ro

Întâlnirile dintre Cosmin Pantea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş (Bihor), şi inspectorul principal Mihaela Pupea din Poliţia Beiuş se desfăşoară cu fereală, după plecarea celorlalți angajați, după cum dezvăluie publicaţia Bihoreanul, care a urmărit strania situație mai multe zile la rând, filmând-o pe poliţistă ieșind din sediul Parchetului local la ore târzii din noapte.

În noaptea de joi spre vineri, 5/6 octombrie 2023, imediat după miezul nopții, surprinsă în flagrant de ziariști după o asemenea vizită la prim-procurorul Cosmin Pantea, femeia a refuzat să-și explice prezența la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş și s-a refugiat câteva minute după poarta instituției, apoi a fugit la mașina personală parcată în apropiere și a demarat în trombă. Nici jandarmul de serviciu, nici șeful Parchetului nu au răspuns la apelurile jurnaliștilor.

Vizite neconsemnate

Potrivit ziarului Bihoreanul, de mai multă vreme magistratul și polițista din Beiuș petrec regulat ore în şir împreună, chiar în sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, la ore la care nu au scuza unor activități profesionale, iar relaţia celor doi este atât de strânsă încât magistratul a dat dispoziţie ca vizitele femeii în biroul său să nu fie consemnate, cum cer normele legale, de către jandarmii care păzesc, în permanență, sediul.

Potrivit constatărilor jurnaliștilor, făcute zile la rând, femeia avea un adevărat ritual: se prezenta seara, după ora 18, când în instituţie rămânea doar prim-procurorul Cosmin Pantea, şi stătea cel puţin 4-5 ore, până în jurul orei 23.30, când deschidea uşa încet, verificând dacă strada e circulată sau goală, ca să nu rişte să fie văzută, apoi se furișa spre maşina personală și pleca spre casă. Și Pantea, și Pupea sunt căsătoriți. 

Tăcere

Un aspect mai grav e acela că, spre deosebire de inspectoarea Mihaela Pupea de la Poliţia Beiuş, pentru a discuta cu procurorul Cosmin Pantea strategiile de anchetă în dosarele pe care le au în lucru, ceilalți polițiști din Beiuș se pot prezenta la biroul acestuia doar cu programare, într-o singură zi din săptămână şi strict în timpul programului de lucru, consemnează ziarul.

Nici magistratul, nici polițista, nu au dorit să comenteze dezvăluirile Bihoreanului. Poliția Bihor a confirmat, în schimb, că în perioadele în care a fost înregistrată în descinderile nocturne la Parchet ofițerul se afla în concediu și nu se afla acolo pentru „vreo misiune sau pentru îndeplinirea vreunei atribuțiuni de serviciu”. „Șeful Inspectoratului a dispus, de îndată, efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern”, a comunicat IPJ Bihor.

Reprezentanţii Parchetului Beiuş refuză să răspundă solicitării de a comunica motivul vizitelor nocturne ale poliţistei în sediul unităţii şi dacă prezenţa acesteia, respectiv a prim-procurorului, s-a consemnat în registrul de intrări. Purtătorul de cuvânt al unităţii a transmis, luni, 9 octombrie 2023, că acestea sunt date „cu caracter personal“.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite