FOTO/VIDEO Un tânăr crescut prin orfelinate vrea să-şi cunoască mama. Care sunt pasiunile lui Gabriel, născut la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
stoica gabriel

Un tânăr inginer în vârstă de 28 de ani care a crescut prin orfelinate şi apoi într-un centru de plasament din judeţul Arad îşi caută mama, care l-a abandonat la naştere. Magdalena Stoica este o orădeancă acum în vârstă de 59 de ani.

Gabriel Stoica şi-a spus povestea pe pagina de Facebook The never forgotten Romanian children (Copiii niciodată uitaţi ai României), prin care tineri români abandonaţi şi duşi în centre de plasament sau adoptaţi în România ori străinătate încearcă să îşi găsească originile cu ajutorul distribuirilor cetăţenilor.

"M-am născut la data de 11 februarie 1991 în municipiul Oradea, judeţul Bihor. La scurt timp după naştere, am fost instituţionalizat în orfelinatul din Tinca, aici locuind primii 9 ani de viaţă. Nu am fost niciodată adoptat, dar am fost luat în plasament până la vârsta de 18 ani", şi-a început postarea Gabriel.

Tânărul a urmat studiile la Universitatea „Aurel Vlaicu“ din Arad şi s-a stabilit în acest oraş, dar spune că ar dori să-şi cunoască părinţii, fraţii şi rudele biologice. 

"De foarte mulţi ani îi tot caut şi sper din tot sufletul să-i găsesc. Numele mamei mele biologice este Magdalena Stoica, iar când m-am născut avea vârsta de 31 ani, deci acum ar avea în jur de 59 de ani. Din documentele mele reiese că pe atunci mama era văduvă, tatăl meu, Stoica Ianoş, murise cu 4 luni înainte de naşterea mea", scrie Gabriel. 

Tânărul şi-a consultat şi fişa de naştere, unde scrie că mama lui locuia în Oradea, pe strada Clujului, nr. 40. "Am verificat această adresă, dar nimeni de acolo nu m-a putut ajuta în găsirea mamei mele. Vă rog mult să mă ajutaţi", a mai explicat tânărul. 

Gabriel are şi o pasiune pentru muzică. Acesta este solist vocal şi cântă alături de formaţia sa muzică de petrecere.

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite