Firma Leonardo, deținută de orădeanul Florin Panea, a scăpat de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creditorii au aprobat planul de reorganizare judiciară al firmei orădene Leonardo, scrie Evenimentul Zilei. Asta presupune că firma a scăpat de faliment și poate scăpa de datorii în câțiva ani, dacă urmează planul stabilit de specialiști.

"Dacă nu erau de acord cu reorganizarea, micii creditori aveau toate şansele să nu mai obţină nimic, lua banca tot", a declarat Radu Lotrean, asociat coordonator la Casa de Insolvenţă Transilvania, pentru EVZ. Potrivit sursei citate, care s-a ocupat de planul de organizare al retailerului de încălțăminte, salariații, furnizorii și băncile au realizat că "e în avantajul tuturor ca firma să supraviețuiască".

Leonardo are trei ani la dispoziţie pentru a-şi plăti datoriile, mai scrie sursa citată. Datoriile firmei se ridică acum la 30 de milioane de euro. În cazul băncilor, termenul poate ajunge până la şapte ani. În cele 11 luni de la intrarea în insolvenţă, retailerul de încălţăminte a închis 42 de magazine, a făcut disponibilizări de personal şi s-a reorientat de la segmentul medium-high la cel medium-low.

"Vânzările s-au stabilizat la 200.000 de euro/zi. Anul viitor avem în plan desfiinţarea unor magazine mai puţin profitabile, dar se vor deschide tot atâtea în alte zone", a mai declarat Lotrean, citat de EVZ. Cotidianul mai scrie că datoriile companiei, care se ridicau la 100 de milioane de euro, au fost restructurate, ajungându-se astfel la restanţe de 30 de milioane de euro.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite