EXTREM Competiţie de ciclism montan, pe dealurile de la Betfia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivi amatori şi profesionişti din toată ţara vor participa la competiţia de ciclism montan "Cupa Crater XCO Betfia" , care va avea loc la data de 14 august 2011, în pădurea din apropierea localităţilor Băile 1 Mai şi Betfia. Concursul nu are doar scopul de a testa abilităţile sportivilor pasionaţi de off-road pe bicicletă ci şi promovarea unui stil de viaţă activ şi sănătos prin folosirea bicicletei.

„Competiţia este organizată după regulamentul de cross-country olimpic (XCO). Lungimea traseului este de aproximativ 4,8 kilometri, cu 230 de metri diferenţă de nivel, cumulat pe tur. Include atât porţiuni de coborâri tehnice în viteză cât şi urcări, pe alocuri cu pante peste 25%. Fiecare concurent parcurge mai multe ture, în funcţie de categoria din care face parte”, spune Dormany Norbert, preşedintele Clubului Sportiv Velor Oradea, organizatorul concursului. Startul competiţiei se va da la orele 10.00 pentru amatori şi la ora 12.00 pentru concurenţii din categoria Elite.

Pentru orice vârstă

”Prin organizarea competiţiilor de acest gen în judeţul Bihor şi prin participarea la concursurile de ciclism din ţară şi din străinătate, membrii Clubului Velo vor să contribuie la dezvoltarea sportului de masă prin atragerea persoanelor de orice vârstă, sex şi cu orice fel de pregătire sportivă, însă cu precăderee a generaţiei tinere, în vederea practicării sportului”, subliniază organizatorul. Mai mult, membrii clubului cred că atragerea cicliştilor din toată ţara la astfel de evenimente promovează Oradea şi Bihorul ca destinaţie pentru cicloturism.

Ecologizare pe dealurile din jurul Oradei

Organizatorii vor să arate că au grijă de natură şi prin urmare, în cadrul competiţiei de ciclism montan se organizează şi un program de ecologizarea a Locului Fosilifier de pe Dealul Şomleu. La ecologizare participă membrii Clubului Sportiv Velo şi voluntari. „Deşeurile colectate vor fi transportate la halda ecologică a Oradei.  Prin acesta se urmăreşte educarea, conştientizarea şi responsabilizarea populaţiei cu privire la importanţa protejării şi conservării mediului înconjurător”, mai spune Dormany Norbert.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite