Cum se prepară, după o reţetă simplă, cele mai gustoase şi pufoase clătite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preferate, deopotrivă, de copii şi de cei mari, şi cu mare potenţial de reinventare, clătitele sunt desertul perfect. Cu o umplutură inedită sau cu un mod de prezentare special, banalele clătite pot deveni un desert de neuitat.

Simplu de făcut, din aluatul de clătite se pot prepara atât feluri sărate, clătite umplute cu brânză, cu spanac etc., cât şi deserturi, clătite cu zahăr, cu dulceaţă, flambate, şi chiar suprapuse pentru a forma un tort. Alăturid e tanti Maria Popa vă prezentăm un aluat simplu de clătite pufoase

Ingrediente pentru 10 clătite:

100 grame făină,

300 ml de lapte rece (care poate fi înlocuit cu tot atâta apă minerală – pentru varianta de post),

două ouă (la care se renunţă în varianta de post),

o lingură de zahăr,

o lingură de ulei,

o linguriţă de lămâie rasă,

un praf de sare

un praf de bicarbonat.

Ingredientele se amestecă, de preferinţă cu mixerul, până se obţine o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe. Se ia cu un polonic şi se toarnă, pe rând, compoziţia într-o tigaie încinsă (dacă tigaia este de calitate, nu este nevoie să puneţi ulei. Dacă are, însă, aderenţe, este bine să puneţi, înainte de prima clătită, câteva picături de ulei). Se lasă fiecare clătită la rumenit câte două – trei minute pe fiecare parte, după care se iau pe o farfurie, puse una peste alta. Odată coapte, se pune umplutura – după preferinţele şi imaginaţia fiecăruia. Putem opta pentru gem, ciocolată, ciocolată şi nucă, brânză dulce cu zahăr şi gălbenuş, fructe sau frişcă”, ne-a explicat tanti Maria Popa.

Mai puteţi citi: 

Cum să găteşti cea mai gustoasă salată de vinete cu maioneză şi fără gust amar

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite