Cel mai mare concurs de IT din Oradea. Programatorii vor sta închişi 48 de ore pentru a-şi pune în aplicare ideile

0
0

Cel mai mare concurs de IT din România se va desfăşura anul acesta la Oradea în perioada 5-7 aprilie. Programatorii, împărţiţi pe echipe, vor avea la dispoziţie 48 de ore pentru a-şi dezvolta ideile şi a câştiga premiile puse la dispoziţie de organizatori.

HackTM, cel mai mare hackathon de software şi hardware din România, se adresează atât persoanelor deja active din domeniu, cât şi studenţilor şi elevilor, având scopul de a testa creativitatea şi capacitatea de inovare a participanţilor.

Evenimentul se va desfăşura în Sala de Sport a Universităţii din Oradea. În prima seară participanţii vor expune ideile de proiecte şi vor caută coechipieri. După formarea echipelor, participanţii vor lucra aproximativ 48 de ore la proiectele lor şi vor concura pentru câştigarea premiilor puse la dispoziţie de organizatori.

Echipele pot beneficia şi de ajutorul unor mentori cu experienţă în rezolvarea rapidă a problemelor tehnice. Organizatorii asigură totul de la cafea la mâncare şi chiar şi o zonă de relaxare şi dormit, aşa încât participanţii să aibă toate condiţiile să realizeze aplicaţii de succes.

Hackathonul se va finaliza cu o festivitate unde câştigătorii vor fi răsplătiţi cu premii pentru cele mai originale proiecte, în urma evaluărilor realizate de către specialişti în domeniu, precum şi cu alegerea proiectului care va fi desemnat ca marele câştigător al HackTM Oradea.

La HackTM Oradea vor fi premiate cele mai bune proiecte de software şi de hardware, şi se vă acorda premiul şi pentru cel mai bun design. Mai mult, cu sprijinul Primăriei Oradea, participanţii vor putea contribui la aplicaţii pentru oraşul nostru.

Un hackathon este un maraton de programare sau creaţie în domeniul tehnic. Provenit prin alăturarea cuvintelor "hacking" şi "marathon" din limba engleză, se referă la un eveniment în care se realizează proiecte în cel mai scurt timp posibil. Cu toate că termenul "hacking" are conotaţii negative în media, acesta înseamnă de fapt găsirea unor soluţii nonconformiste într-un timp limitat.

Evenimentul de la Oradea este organizat de Asociaţia Banat IT în parteneriat cu Oradea Tech Hub, Primăria Oradea, Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei si Departamentul de Calculatoare si Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Oradea.

Ediţia de anul trecut, organizată la Timişoara, a reunit 700 de programatori, designeri şi ingineri.

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite