BIHORENI DE EXPORT Un român, cel mai tânăr director de hotel din Bali FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beiuşeanul Radu Frenţiu duce o viaţă ca-n filme. În ultimii ani a cunoscut doi preşedinţi americani şi zeci de vedete. Bihoreanul a plecat în SUA cu 130 de dolari în buzunar, unde a început de la munca de jos, cu o încredere oarbă în forţele proprii.

Născut în Beiuş, Radu Frenţiu are 33 de ani şi cu doisprezece ani în urmă, de ziua lui, şi-a făcut un cadou special: a plecat din ţară. A ajuns în SUA cu exact 130 de dolari în buzunar şi cu o încredere oarbă în propria persoană. A început o viaţă nouă şi nu s-a dat în lături de la munca de jos, lucru care, spune el, i-a şlefuit caracterul. A intrat în domeniul hotelier lucrând în parcări, unde nu avea voie nici măcar să atingă  maşinile.

Opt ani mai târziu a ajuns cu mult peste şefii şefilor săi, depăşindu-şi până şi propriile aşteptări. În mai puţin de un deceniu a cunoscut VIP-uri din toată lumea şi din toate domeniile. „În anii hotelieri din California am purtat  conversaţii cu doi preşedinţi americani, Sir Anthony Hopkins, Bono şi The Edge de la U2, Denzel Washington, Cameron Diaz şi mulţi alţii”, a spus Radu.

Visuri devenite realitate

Când avea şase ani îşi dorea să ajungă explorator şi să facă scuba-diving în Groenlanda. Acesta este doar unul dintre visurile pe care a reuşit să şi le îndeplinească, pe lângă multele realizări la care nici nu îndrăznise să spere. În Bali a ajuns graţie recomandărilor unor clienţi din Indonezia, care i-au făcut o ofertă de nerefuzat.



Dă click pe poză să vezi o fotogalerie cu fascinanta viață pe care o duce Radu în Bali

„În primul an am atins un record în gradul de ocupare şi de încasări, pe toate planurile, de la camere la restaurante”, a povestit Radu, cel mai tânăr dintre directorii generali hotelieri din toată insula. Bali Mandira este un hotel-staţiune pe plajă, de 4.5 stele, în cea mai populară parte a Bali-ului. Radu consideră că pentru a avea succes trebuie să ştii să speculezi momentul de oportunitate perfectă.
„Omul potrivit la locul potrivit nu e destul, dacă nu e la timpul potrivit. Să nu asculţi vreodată de cei ce vor să-ţi taie aripile, râde-le în nas şi spune-le că vremea ta e aproape”, le recomandă Radu tuturor celor care au planuri mari de realizat.



Bihoreanul cu dor universal


Radu Frenţiu nu crede că se va repatria vreodată. „Inima mă condamnă să văd lumea. Voi vizita România, dar şansele de a mă repatria sunt mici. Nu spun că e imposibil”, spune Radu. Îi este dor de familia  de acasă, dar şi de tundra Alascăi sau de savana africană şi prietenii din Los Angeles.



Dă click pe poză să vezi o fotogalerie cu locurile vizitate de Radu Frențiu

Citește aici poveștile de succes ale altor orădeni

image
image
image

BIHORENI DE EXPORT Românul care antrenează militarii americani la parașutism FOTO

BIHORENI DE EXPORT „Pisica sălbatică de la Oradea” vedetă în timp record în Ungaria

BIHORENI DE EXPORT Alin Suciu dezleagă misterele Egiptului

BIHORENI DE EXPORT Ioan Blaga, lansat în afaceri de succes în SUA

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite