Beizadelele care au sechestrat şi torturat o femeie au ajuns în arest. Ce spun procurorii militari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Costa, sora lui, Andrada Costa, şi pompierul Cătălin Butuc au fost reţinuţi, sâmbătă, de procurorii militari iar duminică au fost arestaţi preventiv FOTO Facebook
Florin Costa, sora lui, Andrada Costa, şi pompierul Cătălin Butuc au fost reţinuţi, sâmbătă, de procurorii militari iar duminică au fost arestaţi preventiv FOTO Facebook

Cei trei tineri din Bihor acuzaţi că au sechestrat o femeie din Oradea, au bătut-o, au tuns-o şi au aruncat-o apoi dezbrăcată şi cu un căluş în gură în curtea casei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Verdictul a fost pronunţat, duminică, de un judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, la propunerea   de arestare preventivă formulată de procurorii militari care îi anchetează pe aceştia pentru lipsire de libertate şi tâlhărie.

"Admite propunerea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie, pe o durată de 30 de zile. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă", se arată în soluţia postată, pe scurt, pe portalul instanţei. 

După cum adevarul.ro a mai scris, fraţii Andrada (27 ani) şi Florin Costa (29 ani), împreună cu logodnicul tinerei, Cătălin Butuc (31 ani), fiul unei poliţiste şi al fostului şef al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Bihor au sechestrat o femeie din Oradea pe care o bănuiau că ar avea o legătură amoroasă cu tatăl lor, Gavril Costa, fost primar PSD al comunei Măgeşti în perioada 2000 - 2012, iar în prezent patronul unei firme de construcţii.

Victima, mamă a doi copii, este contabila firmei, şi a fost chemată la sediul firmei din satul bihorean Ortiteag (comuna Măgeşti), sub pretextul că este nevoie de ajutorul ei. Aici a fost ţinută sechestrată timp de mai multe ore, după cum se precizează într-un comunicat transmis despre cumplitul caz duminică seara, sub semnătura prim-procurorului militar colonel magistrat dr. Liviu-Alexandru Lascu.

"Ajunsă la sediu, cei doi, cărora li s-a alăturat şi subofiţerul de 31 de ani, au sechestrat-o în sediul societăţii, au legat-o de mâini şi de picioare, au exercitat multiple acte de agresiune fizică asupra sa, au umilit-o, i-au tuns porţiuni din părul de pe cap, au dezbrăcat-o, iar apoi au transportat-o cu un autoturism şi au aruncat-o în curtea locuinţei mamei sale din localitatea Măgeşti", se arată în document.

Batjocorită şi tâlhărită

În răstimpul în care a fost sechestrată, femeii i-au fost sustrase din geantă mai multe bunuri personale, respectiv bani, un telefon mobil şi un card bancar. "Din relatările ei rezultă că cei trei agresori i-ar fi reproşat faptul că are o relaţie amoroasă cu administratorul societăţii, tatăl celor doi fraţi mai sus amintiţi", scrie în comunicat. 

Ancheta a fost derulată de procurorul militar de caz împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Bihor care, în dimineaţa zilei de 9 octombrie au efectuat percheziţii domiciliare şi ale autoturismului, cu care femeia a fost transportată.

"Întrucât din probele administrate a rezultat suspiciunea rezonabilă că au săvârşit infracţiunile de lipsire de libertate, în mod nelegal şi tâlhărie, faţă de persoana vătămată, în după amiaza zilei de 9 octombrie, cele trei persoane au fost audiate de procurorul militar în calitatea de suspecţi şi reţinute pentru 24 de ore", scriu procurorii militari, arătând că duminică, 10 octombrie, faţă de cele trei persoane a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi au fost prezentate la judecătorul de drepturi şi libertăţi, cu propunerea de arestare preventivă. Solicitarea procurorului militar a fost admisă şi au fost emise mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele lor. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Caz şocant în Bihor: Odraslele unui fost om de afaceri, cu complicitatea unui pompier, fiu de poliţist, au sechestrat o femeie şi au umilit-o FOTO

Un tânăr din Bihor şi-a înjunghiat concubina pentru că nu a vrut să întreţină relaţii intime

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite