Bacalaureat 2011 Astăzi încep înscrierile pentru sesiunea din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai slab BAC din ultimii ani
Cel mai slab BAC din ultimii ani

Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să obţină note de promovare la examenul de bacalaureat din acest an, se pot înscrie la sesiunea din toamnă. Excepţie fac elevii care au fost eliminaţi de la bacalaureat după ce au fost prinşi copiind. Ei nu vor putea susţine examenul decât peste două sesiuni.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor au transmis elevilor care vor susţine bacalaureatul în toamnă că profesorii vor fi la fel de exigenţi în ceea ce priveşte supravegherea. Cei care vor da examenul în toamnă vor avea de susţinut doar probele la care nu au promovat în această sesiune.

Calendarul bacalaureatului din toamnă

Înscrierile se fac în perioada 11 - 15 iulie. Examenul începe cu probele orale. În 22-23 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 22-24 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 23 -24 august, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în 25 - 26 august evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep la 29 august cu Limba si literatura română. În 30 august va avea loc proba la Limba şi literatura maternă, în 31 august proba obligatorie a profilului şi în 2 septembrie proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate la 4 septembrie, până la ora 16.00. Contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, între orele 16.00  - 20.00. Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 5-6 septembrie, iar în 7 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite