Afacerea unui orădean, cu maşini second-hand, a adus statului prejudiciu de peste  300.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoturismele au fost aduse din Europa Foto Adevărul
Autoturismele au fost aduse din Europa Foto Adevărul

Administratorul unei societăţi comerciale, suspectat că a prejudiciat statul cu peste 94.000 de lei a fost trimis în judecată după ce poliţiştii de la investigarea fraudelor au finalizat cercetările.

Un orădean, în vârstă de 30 de ani, este suspectat că, în perioada aprilie 2008 - decembrie 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi efectuat achiziţii intracomunitare de autoturisme second – hand din Germania şi Austria, în valoare totală de 349.444 lei, tranzacţii care nu au fost evidenţiate în contabilitatea firmei şi nu au fost declarate organelor fiscale.

Totodată, cel în cauză este bănuit că, în aceeaşi perioadă, ar fi efectuat livrări de mărfuri în valoare totală de 98.416 lei, către mai mulţi parteneri comerciali din Oradea şi din ţară, iar veniturile obţinute nu le-ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii.

Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 94.259 lei, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit.

“Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a suspectului”, a precizat inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.
 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite