Adriana Sime, adjuncta şefului Finanţelor Bihor, reţinută de procurorii DNA Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adriana Sime, adjuncta şefului Administraţiei Finanţelor Bihor şi coordonatoarea activităţii de inspecţie fiscală, a fost reţinută procurorii DNA Oradea.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un dosar de corupţie. Adriana Sime s-ar fi aflat în atenţia procurorilor DNA Oradea după ce ar fi fost reclamată că ar fi luat mită.

Procurorii anticorupţie au mai dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Florentina Rodica Puşcău cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada 2013 - 2014, Adriana Sime, în calitate de şef Serviciu Persoane Juridice 4 din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor – Activitatea de Inspecţie Fiscală, prin intermediul suspectei Puşcău, a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 14.500 euro.

A primit în două tranşe 6.000 euro, bani ce i-au fost remişi fie în biroul său din incinta Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor, fie la domiciliu.
În schimbul acestor foloase, Sime, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, urma să asigure finalizarea favorabilă a unei inspecţii fiscale efectuată la societatea comercială administrată de omul de afaceri şi să asigure întocmirea unui raport prin care să nu se constate în totalitate obligaţiile fiscale datorate de acesta din urmă bugetului de stat, lucru care s-a şi întâmplat.

“În perioada octombrie 2012 – decembrie 2014, inculpata Sime Adriana, în aceeaşi calitate, în mod repetat, a primit de la un alt om de afaceri (denunţător în cauză) produse alimentare (ulei de floarea soarelui şi ulei de măsline) în valoare totală de 927,96 lei, pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să manifeste o atitudine îngăduitoare cu ocazia dispunerii şi efectuării controalelor fiscale la firma acestuia din urmă, în sensul efectuării inspecţiilor doar formal şi neconstatării unor eventuale nereguli”, se arată în comunicatul transmis de procurorii DNA Oradea.

Inculpatei şi suspectei li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 şi 307 Cod de procedură penală. 

Ea va fi prezentată judecătorilor Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite