A murit milionarul Alexandru Mudura, omul care a inaugurat primul mall din Vestul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Mudura
Alexandru Mudura

Unul dintre cei mai bogaţi români, Alexandru Mudura, patronul complexului Lotus Center a murit în somn, la reşedinţa sa din Oradea. Omul de afaceri suferea de mai multe afecţiuni, printre care cancer de prostată, pentru care a fost operat în repetate rânduri. Anul trecut, a suferit o intervenţie chirurgicală la inimă, care a fost efectuată la Munchen.

“Anunţăm cu regret faptul că Alexandru Mudura a plecat dintre noi azi, duminică, 18 mai 2014. S-a stins din viaţă în reşedinţa sa din Oradea.

Alexandru Mudura s-a născut în 17 ianuarie 1939, în Judetul Bihor,  iar pentru orădeni va rămâne cel care a pus bazele Mall-ului Lotus Center, pe care, din patriotism local, a ales să-l inaugureze în oraşul natal.

În ultimii ani a luptat cu o boală grea, însă nu s-a lăsat nicio clipă subjugat de aceasta, păstrându-şi încrederea şi speranţa. Îl vom păstra mereu în sufletele noastre.

Familia lui Alexandru Mudura”, este anunţul familiei milionarului.

“Suntem consternaţi şi îndureraţi  când anunţăm decesul omului de afaceri Alexandru Mudura survenit azi, 18 mai 2014, în reşedinţa sa din Oradea.

Alexandru Mudura a fost unul dintre cei mai respectaţi şi reputaţi oameni de afaceri din zona de vest a ţării; deţinea numeroase afaceri, printre care şi Lotus Center din Oradea.  A pornit şi a condus multe afaceri, atât în România cât şi în Ungaria, avându-l alături pe fiul său, Alexandru Junior.

A fost cunoscut ca omul care a adus pe piaţa românească produsele Ferrero (Ouă Kinder, Tic-Tac, Raffaello, etc.) iar pentru orădeni este cel care a inaugurat în oraşul lor primul mall din vestul ţării.

Va rămâne în memoria publicului orădean şi prin actele de caritate pe care le-a iniţiat şi susţinut cu regularitate, devenind în ultima perioadă a vieţii lui un susţinător dedicat al acestora.

A reuşit să se facă respectat şi îndrăgit de către angajaţii săi, câştigându-le respectul şi încrederea.

Angajaţii Lotus Center îl vor păstra mereu în suflet, rămânându-i îndatoraţi pentru ceea ce a creat şi pentru încrederea şi grija oferite, iar spiritul lui va veghea asupra companiei pe care a fondat-o şi a condus-o spre succes.

Întreaga echipă a Lotus Center deplânge trecerea în nefiinţă a domnului Mudura şi este alături de familia îndoliată.

Domnule Mudura, veţi rămâne veşnic în inimile noastre!

Colectivul Lotus Center”, este mesajul transmis de angajaţii centrului comercial deţinut de milionarul orădean.

Într-un interviu acor­dat pentru „Forbes România“, Mudura susţinea că afacerile îl relaxează de cele mai multe ori, iar ideile de business le pune în practică împreună cu fiul său, Alexandru junior. Mudura nu uita să amintească în discuţiile cu „Forbes România“ şi de un posibil proiect al lui, la care visa de câţiva ani şi care ar presupune un centru de agrement şi afaceri.

Bihoreanul dorea să dezvol­te printre altele şi o sală de sport polivalentă, un aqua park, o sală de concert, un hotel cu bază de tratament, dar şi un bloc-turn pentru biro­uri în Oradea. Miliardarul a mai povestit cum a început să facă bani şi că a încercat în 1982 să ajungă în America, dar s-a oprit în Germania. Ulterior, a terminat o facultate de comerţ şi a deschis o firmă cu un partener german.

Alexandru  Mudura a pornit un business neprofitabil cu ceapă, dar şi-a scos pierderea după ce a vândut tractoare Staer. A urmat apoi perioada care i-a adus şi suc­ces orădeanului, iar după ce a înfiinţat compa­nia Ramexa a devenit distribuitor al produselor Tic Tac şi Kinder în Ungaria.

 „Morişca de pro­dus bani s-a pus în mişcare, iar în 1988 şi 1989 vindeam lunar circa un milion de ouă Kinder“, susţinea Mudura, care în 1995 a luat cele mai mari dividende din Ungaria: circa 960 de milioane de forinţi.

Omul de afaceri a dezvoltat businessul şi în România, unde a deţinut, alături de centrul comercial Lotus din Oradea şi câteva fabrici de producţie de capsule pentru ouă Kinder.

Nu şi-a refuzat  nicio plăcere. Călătorea în toa­tă lumea şi alegea pentru relaxare locuri exotice din Caraibe, Acapulco, Saint Martin şi Rio de Janeiro. Acasă, în Oradea, conducea un BMW ultimul model, dar şi un Cadillac, atunci când merge la pescuit. Era pasionat de picturi, icoane şi obiecte de artă cu care şi-a decorat „palatul“.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite