18 ani de închisoare şi despăgubiri de 90.000 de euro pentru ucigaşul studentei Izolda Baczoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Godja Cristian a fost condamnat la 18 ani de închisoare
Godja Cristian a fost condamnat la 18 ani de închisoare

În urmă cu aproape 3 ani, tânăra Izolda Baczoni (23 de ani) era ucisă cu sânge rece de către cel care i-a fost iubit. A  ştrangulat-o după care i-a abandonat cadavrul într-un canal colector. Criminalul a fost condamnat la 18 ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri în valoare de  90.000 de euro.

Sabin Cristian Godja (23 de ani) a fost principalul suspect al crimei de la Săcuieni. La aproape trei ani de la producerea crimei, judecătorii Curţii de Apel Oradea au s-au pronunţat şi au menţinut sentinţa dată de judecătorii Tribunalului Bihor.

“Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Godja Sabin Cristian împotriva sentinţei penale nr. 265 din 06 iunie 2014 pronunţate de Tribunalul Bihor în dosarul nr. 7398/111/2013, pe care o menţine în totalitate. În temeiul art. 422 Cod procedură penală raportat la art. 72 Cod penal şi art. 220 Cod procedură penală, deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului GODJA SABIN CRISTIAN durata reţinerii şi arestării preventive de la 08.07.2013 până la data de 31.03.2015 şi durata arestului la domiciliu de la 31.03.2015 până la data de 25.06.2015. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelantul inculpat la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel. DEFINITIVĂ”, se arată în sentinţa pe scurt a Curţii de Apel Oradea.

În primă instanţă, judecătorii Tribunalului Bihor au decis condamnarea lui Godja la o pedeapsă de 18 ani de închisoare cu executare şi totodată la despăgubiri materiale de 3.600 lei plus daune morale în valoare totală de 90.000 euro către părinţii şi sora victimei sale.

izolda

Sabin Cristian Godja ucis-o pe Izolda Bacszoni, o tânără de 23 de ani, masterandă la Cluj care venise acasă la părinţi, la sfârşit de săptămână. Sâmbăta seara, Izolda a plecat la discoteca din sat şi nu s-a mai întors. Alertaţi de dispariţia fetei, grupuri de voluntari alături de autorităţi au început să o caute. Trupul neînsufleţit al fetei a fost găsit într-un şanţ, şi prezenta urme de violenţă. Principalul suspect al crimei, fostul iubit al fetei, a fost audiat ore în şir, şi dus în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

“Din primele cercetări, rezultă că învinuitul Godja Sabin Cristian a ucis-o prin strangulare pe victimă, în apropierea căii ferate a oraşului Săcueni, după care a abandonat cadavrul într-un canal colector”, se arăta într-un comunicat transmis de Parchetul Bihor.

Sabin Crtistian Gojda a negat producerea crimei, dar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au avut probe care indicau vinovăţia lui.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite