Viceprimarul Iaşiului, la o zi după ce Poliţia a confirmat existenţa unui dosar penal pentru tăierea teilor din centrul oraşului: „Mie nu mi-e frică de puşcărie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialul Primăriei a mai venit în plus cu o variantă, relatată în premieră: o boală misterioasă afectează teii şi castanii din oraş.

Şefii municipalităţii ieşene nu se arată deranjaţi de dosarul penal deschis de Poliţia Iaşi după tăierea a peste 70 de tei din centrul oraşului, bulevardul Ştefan cel Mare. 

Dosarul a fost deschis ca urmare a mai multor plângeri înaintate la Poliţie atât de Dinu Munteanu, antropolog cultural şi membru al grupului de iniţiativă "Iaşul iubeşte teii", cât şi de către reprezentanţii Gărzii de Mediu Iaşi. "Până în momentul de faţă, nu se efectuează cercetări faţă de persoane fizice sau juridice, ci pentru stabilirea existenţei sau inexistenţei faptei, respectiv dacă fapta sesizată întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni, iar in functie de rezultatul acestora se vor propune masuri legale unitatii de parchet competente", se arată într-un comunicat al Poliţiei Iaşi.

"Într-un stat democratic fiecare cetăţean al acelui stat are dreptul de a face orice plângere doreşte oricui. Sunt nenumărate plângeri care vin pe adresa primăriei, cercetări din toate unghiurile venite, spre exemplu, pentru ridicări de maşini abandonate. Referitor la acţiunea domnului Dinu Munteanu, i-am răspuns în scris până acum de nenumărate ori“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica într-o conferinţă de presă. 

Oficialul a completat că "nu ne sperie nici pe departe plângerea în sine şi de aceea nu comentăm. Nu avem niciun fel de emoţie din punctul acesta de vedere. Mie nu mi-e frică de puşcărie dacă legea îşi spune cuvântul, mi-e frică de prostia unora care este mai periculoasă decât orice temniţă". 

Pe de altă parte, oficialul Primăriei Iaşi a anunţat că zilele viitoare muncitorii municipalităţii vor mai culca la pământ patru tei de pe bulevardul Ştefan cel Mare, care ar fi uscaţi, dar şi a mai multor castani de pe strada Oastei, din Copou. Chirica susţine că arborii din oraş sunt afectaţi de o boală misterioasă. „Ceea ce trebuie să sesizăm este faptul că specia tei şi castani este într-o gravă suferinţă. Se usucă de la an la an. Apar uscări şi la arbori tineri, care ar trebui să fie în perioada cea mai propice pentru a se dezvolta. Sunt mai mulţi factori care dăunează. Ori a apărut o modificare genetică de specie, ori au intervenit nişte dăunători greu de descoperit“, a explicat Chirica. 

Mai puteţi citi:

Dosar penal în care Primăria Iaşi este cercetată pentru tăierea teilor din centrul oraşului

Toţi teii de pe cel mai important bulevard al Iaşiului sunt puşi la pământ de muncitorii primăriei

Şi cu teii tăiaţi şi cu banii luaţi. Primăria Iaşi a primit o amendă de 60.000 de lei, achitabilă din bani publici, pentru că a tăiat ilegal arborii din centrul oraşului

VIDEO Numărul „avocaţilor” teilor puşi la pământ în centrul Iaşiului creşte. Şefii Primăriei refuză dezbaterea publică

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite