Un bărbat din Iaşi i-a sfârtecat capul fratelui cu securea, după care s-a pus lângă el şi s-a uitat la televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scena demnă de filmele de groază s-a petrecut în localitatea Lunca Cetăţuii. Criminalul a fost arestat vineri după-amiază, pentru 29 de zile.

Bărbatul care a produs grozăvia este cunoscut în sat ca fiind extrem de violent, în trecut el mai fiind închis în puşcărie pentru tentativă la omor deosebit de grav. Gelu Lungu (64 de ani) s-a eliberat condiţionat în toamna anului trecut, atunci când a mers să locuiască în casa unui sătean din Lunca Cetăţuii. În aceeaşi localitatea îşi ducea veacu şi fratele său de pe mamă, Ioan Achiţei. Între cei doi fraţi existau permanent certuri, cel mai adesea provocate de Gelu Lungu, care considera că i s-ar cuveni o parte din moştenirea părinţilor.

Pe 2 aprilie, Lungu şi fratele său păreau să fi îngropat securea războiului. Au mers împreună la un bar unde au consumat băuturi alcoolice în exces. Lungu i-a propus lui Achiţei să meargă pentru a continua dezmăţul bahic în locuinţa sa, acesta din urmă fiind de acord.

Ajunşi în casa în carea stătea criminalul, cei doi au început să se certe ca la uşa cortului. Gelu Lungu a pus în acel moment mâna pe o secure, cu care l-a lovit violent pe fratele său, în zona gâtului. După ce victima a căzut la pământ, agresorul a continuat să o lovească. La un moment dat, susţin procurorii, Lungu şi-a acoperit fratele pentru a "nu-l mai vedea cum se zbate".

Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, Lungu şi-a lăsat ulterior fratele într-o baltă de sânge, după care s-a pus în pat şi s-a uitat la televizor. S-a culcat în acea noapte în aceeaşi odaie în care se afla trupul neînsufleîit al victimei. "A doua zi suspectul a venit de unul singur la secţia de Poliţie şi s-a predat", a spus Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Imediat după ce a fost reţinut, Gelu Lungu a fost dus la Spitalul de Psihiatrie "Socola", acolo unde s-a dovedit că avea discernământ în momentul comiterii faptei. Vineri, 19 aprilie, criminalul a fost arestat pentru 29 de zile de judecătorii Tribunalului Iaşi. El va fi cercetat pentru omor deosebit de grav.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite