Tendințele sezonului în materie de coafuri. Mai multă dezinvoltură și păr aparent nearanjat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anii '70 sunt actuali în materie de frizuri. Sezonul acesta vine cu alegeri delicate, îndrăznețe, declarative, dar și rafinate, deci există inspirație din plin. Bobul revine în tendințe, spun specialiștii.

 Tendințele în materie de păr sunt dintre cele mai neașteptate și variate  Sursa foto: Identity
Tendințele în materie de păr sunt dintre cele mai neașteptate și variate Sursa foto: Identity

Anul acesta, anumite coafuri din trecut revin în trend și sunt foarte apreciate de specialiști. Printre acestea se numără bobul, cărarea pe mijloc și accesoriile de păr care ies în evidență.

De exemplu, eșarfele au luat locul, în anii trecuți, accesoriilor de păr, după care au fost uitate. În anul 2022, eșarfele au revenit în trend. Ele pot fi integrate în împletituri sau pot fi prinse la baza unei așa-numite cozi de cal.

E normal să ne uităm să vedem ce se mai poartă. Dar trebuie să știm că moda se cam întoarce. Anii '70, de exemplu, sunt mai actuali în sensul că este ceva îmbunătățit din perioada aceea. Roata nu mai poate fi inventată. Că îi faci spițe sau îi pui nu știu ce jante... Sunt împrumutate mici detalii și actualizate în vremurile noastre”, asta explică Marius Timofte, hair stylist.

Buclele lejere reprezintă una dintre cele mai populare coafuri în anul 2022. Atât pentru cei care doresc să urmeze tendințele cu părul lung, cât și pentru cei care se agață de lungimile intermediare, buclele lejere reprezintă o alegere perfectă.

Totodată, părul lung și drept a fost și va fi mereu pe lista de coafuri în top. Părul lung este un pic mai greu de îngrijit și de coafat, însă filarea acestuia arată foarte frumos, este foarte la modă și cu siguranță ușurează lucrurile atunci când vine vorba de spălare și coafare.

Și în acest an se poartă părul bogat, „plin”, cu volum pe toată lungimea. Asta înseamnă layere lungi si discrete, ce conferă dimensiune fără să „fure” din volum. Tunsoarea clasică cu un breton care încadrează fața este, de asemenea, în tendinţe.

Cine decide ce e la modă

Pe fondul acestui an, atât de trist din atâtea puncte de vedere, pare că oamenii au ales să-și înveselească viețile abordând mai multă dezinvoltură și relaxare stilistică și cromatică în ceea ce le privește podoaba capilară.

Potrivit specialiștilor, în ultimul timp, tendințele în materie de păr au fost dintre cele mai neașteptate și variate, iar tendințele de anul acesta nu s-au lăsat mai prejos. Roz, mov, verde sau albastru, tunsori ușoare și păr aparent nearanjat - aspecte ale tendinței din acest sezon. 

Atunci când se lansează un trend nu înseamnă că s-a trezit unul peste noapte și a spus el că ăla e trend-ul. Sunt niște oameni care se adună la o masă. Sunt niște minți luminte, niște guru în domeniu, care dezbat anumite idei”, declară hair stylist-ul din Iași. 

Cu blondul nu e de glumit

Părul blond nu se va demoda niciodată, nuanțele blonde de la auriu cald până la frig înghețat este în tendințe în 2022-2023.

Dacă ne referim la culori pretențioase -  aici o să intrăm în zona blondului, trebuie să știm și povestea din spate. Culoarea se duce mai repede. Trebuie întreținut. Trebuie să revii în salon pentru împrospătare de culoare, pentru a avea același efect”, spune Marius Timofte. 

Există multe nuanțe diferite de blond, de la tonuri reci de cenușă la nuanțe calde de căpșuni, dar nu este vorba doar de alegerea nuanței preferate. Există mulți factori de luat în considerare, inclusiv detalii ale aspectului, cum ar fi tonul pielii și culoarea ochilor.

Marius Timofte vorbește și despre ce înseamnă să fii hair stylist. „Este mai mult decât a tunde un păr. Decât a vopsi un păr. Nu ține doar de tehnic, ci ține și de noi ca oameni. Plus acel cumul de informații de care ai nevoie pentru a înțelege, de exemplu, lumea culorilor. Țin foarte mult să cred că este vorba de acea energie”, mărturisește Marius Timofte de la Identity, care lucrează în domeniu de 14 ani. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite