Temperatură de 9 grade Celsius în saloanele COVID-19 de la Leţcani. Pacienţii, transferaţi în alte spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Mobil de la Leţcani FOTO Andrei Luca/ Adevărul
Spitalul Mobil de la Leţcani FOTO Andrei Luca/ Adevărul

Spitalul Mobil de la Leţcani are din nou probleme cu instalaţia de încălzire, iar 26 de pacienţi au fost mutaţi în alte spitale din municipiul Iaşi.

Sistemul de încălzire al Spitalului Mobil de la Leţcani a cedat din nou, iar 26 de pacienţi au fost mutaţi în alte spitale din municipiul Iaşi, din cauza temperaturilor scăzute din saloane. 

Echipele SMURD şi SAJ au realizat transferul celor 26 de pacienţi, 13 dintre ei fiind pacienţi care au nevoie de Terapie Intensivă. Aceştia din urmă au fost transferaţi către spitale care pot asigura ventilaţie mecanică şi cu echipe medicale capabile să îngrijească astfel de pacienţi. 

„Pacienţii au fost stabili, au fost urmăriţi de echipele medicale şi evoluţia lor a fost una bună. La Spitalul Sfântul Spiridon nu mai sunt locuri la ATI, dar în Urgenţă mai avem trei ventilatoare libere în acest moment. Ne-am asigurat că cei de la ATI, care au rămas în secţia exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase au şi condiţii de cazare bune, în afara celor medicale. Nu se pune problema altor transferuri momentan”, a declarat Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi. 

Pacienţii rămaşi în Spitalul Mobil de la Leţcani au fost comasaţi în două saloane, în care se asigură momentan o temperatură adecvată tratării pacienţilor. 

O firmă angajată de compania Euronest încearcă găsirea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor din celelalte saloane ale unităţii. 

Spitalul Mobil de la Leţcani a trecut prin aceeaşi situaţie şi în iarna anului 2020, atunci când temperaturile din saloane au scăzut sub 10 grade Celsius, iar pacienţii care aveau nevoie de tratament nu au putut fi trimişi către unitatea construită la marginea municipiului Iaşi. 

Temperaturile din nopţile trecute ajungeau până la 9 grade Celsius în saloane şi până la 0 grade în „zona verde”, acolo unde stau de obicei cadrele medicale, conform unui document obţinut de presa locală. 

Temperaturi

Temperaturi în saloanele Spitalului Mobil de la Leţcani FOTO: ziaruldeiasi.ro


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Noi fotografii compromiţătoare cu fostul premier bulgar Boiko Borisov, înainte de alegerile de duminică. Procuratura s-a autosesizat

Capcana rutieră de la trecerea la nivel cu calea ferată. Cum aplică Poliţia amenzi, deşi şoferii nu încalcă legea

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite