Simbolul unei echipe de tradiţie s-a retras din fotbal, după 20 de ani de activitate. „A venit timpul să pun punct”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Andrei Luca / Adevărul
FOTO: Andrei Luca / Adevărul

Andrei Cristea spune că îşi doreşte o carieră în antrenorat, pe care şi-a început-o de fapt încă de sezonul trecut, la Politehnica Iaşi.

Simbolul echipei recente a Politehnicii Iaşi, Andrei Cristea, şi-a anunţat retragerea din fotbal, după 20 de ani de activitate. Fostul fotbalist a evoluat ultima dată pentru CS Mioveni, după ce Politehnica Iaşi a retrogradat în liga secundă. 

„De mic copil am visat să ajung fotbalist profesionist, să joc la echipe mari şi să îmbrac tricoul echipei naţionale.

Pe 1 iunie 2002,am debutat la seniori. Acum, după 20 de ani, a venit timpul să pun punct carierei de fotbalist. Sunt mândru de ce am realizat, le mulţumesc din suflet tuturor celor care au pus umărul la drumul meu, fani, fotbalişti, antrenori, conducători. Încep o viaţă nouă, cu speranţa că voi mai face multe lucruri frumoase pentru fotbalul românesc”, a transmis Andrei Cristea. 

Andrei Cristea a jucat de-a lungul carierei la FCM Bacău, FCSB, Poli Iaşi, Dinamo, Karlsruher, FC Braşov, Qabala, Salernitana, AS Martina Franca, Universitatea Craiova şi CS Mioveni.


Una dintre cele mai importante partide în care a evoluat jucătorul român a fost Steaua - Valencia, în sezonul 2005-2006, atunci când Cristea a marcat o „dublă”, care i-a ajutat pe bucureşteni să ducă meciul în prelungiri şi să se califice în faţa uneia dintre cele mai în formă echipe din Europa la acea vreme. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Banii aduc nefericirea: Cum s-a ales praful de cariera unor sportive mult prea bine plătite

Sorana Cîrstea s-a calificat în premieră în optimile de finală de la Indian Wells. În următoarea fază o poate întâlni pe Simona Halep

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite