Se întâmplă la Aeroportul din Iaşi. Cozi infernale de maşini şi oameni care fug pe stradă şi prin pădure VIDEO

0
Publicat:

Drumul către Aeroportul Internaţional Iaşi a devenit un adevărat coşmar pentru cei care încearcă să ajungă la aerogară. Trecerea la orarul de vară a complicat foarte tare situaţia, iar traficul rutier este vizibil îngreunat.

image

Imaginile care surprins cozile imense de maşini, dar şi pasageri care aleargă pe stradă pentru a nu pierde zborurile, au făcut furori pe reţelele de socializare. Acest lucru ar putea deveni o obişnuinţă, având în vedere că anul acesta aeroportul va atinge pragul de două milioane de pasageri, conform estimărilor existente.

Cum s-a ajuns în această situaţie

O astfel de situaţie, în care pasagerii au coborât din maşini şi au ales să alerge cu bagajele până la aeroport, a avut loc pe 26 martie. În această zi, în doar 60 de minute, au fost nu mai puţin de nouă decolări de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Acest lucru presupune un flux de pasageri cuprins între 1.500 şi 2.000 de pasageri, conform conducerii aerogării. 

Pe lângă faptul că accesul către Aeroportul Iaşi a fost mereu deficitar, din cauza faptului că acesta se face pe un singur drum, în prezent se desfăşoară şi lucrări de modernizare şi extindere. Astfel, acestea au generat mai multe restricţii de acces. 

Zilele de weekend dar şi ziua de joi par a fi cele mai aglomerate dar, susţine conducerea aeroportului, intervalele roşii sunt zilnic, între 6.00 şi 8.00 şi 12.30 şi 15.00. Din acest motiv, pasagerii sunt rugaţi să vină cu două sau chiar trei ore înainte, pentru a reduce aglomeraţia. Totodată, oamenii sunt îndemnaţi să aleagă să folosească autobuzele care duc la aeroport, nu maşinile personale.

Totodată, de menţionat este faptul că Ryanair a început în weekend să opereze patru noi curse de pe Aeroportul Internaţional Iaşi, iar Wizz Air a crescut semnificativ frecvenţele, acest lucru fiind necesar după ce operatorul a renunţat la zborurile de la Chişinău.

Ce spune conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi

Pe această temă a avut loc şi o şedinţă importantă la aerogara ieşeană. Astfel, s-a decis ca Poliţia Locală să mobilizeze agenţi în teren, în punctele cheie, pentru a încerca să fluidizeze circulaţia la orele de vârf.

,,Trecerea la orarul de vară a însemnat dublarea unor frecvenţe şi introducerea unor noi zboruri. Facem eforturi să ameliorăm situaţia, dar prea multe măsuri nu putem adopta. Drumul are o singură bandă de circulaţie pe sens. Vom apela la Poliţia Locală, vom elibera parcarea de scurtă durată şi analizăm şi alte soluţii. Ce trebuie transmis este ca pasagerii să vină cu două sau trei ore înainte de cursă", a declarat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite