Şcoala începe cu proteste la Iaşi. Sindicaliştii pichetează Prefectura după ce le-au fost scăzute drastic salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii protestează din cauza diminuărilor salariale FOTO: Arhivă
Profesorii protestează din cauza diminuărilor salariale FOTO: Arhivă

Sindicaliştii USLIP Iaşi protestează timp de două ore, de la 10.00 la 12.00, în faţa Prefecturii Iaşi. Aceştia sunt nemulţumiţi că au fost diminuate salariile contabililor şi secretarilor din şcoli cu sume cuprinse între 150 de lei şi 1.000 de lei.

Începutul de an şcolar vine cu proteste la Iaşi. Chiar din a doua zi de şcoală, sindicaliştii USLIP Iaşi ies în stradă ca să-şi strige nemulţumirile. Aceştia susţin că prin aplicarea Hotărârii de Guvern 582/2016 salariile secretarilor şi contabililor din unităţile şcolare au fost diminuate cu sume cuprinse între 150 de lei şi 1.000 de lei. 

Este motivul pentru care astăzi aceştia ies în stradă în intervalul orar 10.00-12.00, când vor picheta Prefectura Iaşi. 

De altfel, sindicaliştii din învăţământ au ameninţat şi la sfârşitul lunii trecute că vor face proteste dacă nu se revizuieşte Hotărârea de Guvern, iar salariile secretarilor şi contabililor să se păstreze la nivelul celor avute până la 31 iulie 2016. 

‘’Politica de a lua de la unii foarte mult şi de a da la alţii foarte puţin este una descalificantă pentru un executiv care se pretinde european. De asemenea, constatăm cu tristeţe că deşi mai sunt câteva zile până în septembrie 2016, nu există încă un proiect al legii salarizării aşa cum a fost promis, inclusiv la discuţia pe care reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au avut-o cu domnul vice-prim-ministru Vasile Dâncu în data de 27 iunie 2016. Neseriozitatea şi cinismul actualilor guvernanţi ne fac să luăm în considerare posibilitatea unor noi acţiuni de protest în această toamnă’’, se arăta în comunicatul USLIP Iaşi de atunci.

Vă mai recomandăm:

Statul le dă cu o mână şi le ia cu două. Sindicaliştii din învăţământul ieşean ameninţă cu noi proteste

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite